Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

Helga vilodagen!

Av Martin Nygren, 29 september 2014

 

Sundays är ett universellt begrepp.

Ett begrepp som kort och gott innebär att inga måsten existerar. Trots detta ställde jag klockan enligt Googles tidsangivelse för soluppgång i Biograd. Tycker det är skönt att komma upp i tid på morgonen. Har dock en antagonist i min medfödda snooze-gen som dessutom är kraftigt dominant i semestertider. (Sannolikt direkt relaterad till tidsoptimismen) #kämpamartin

Snubblar ut på strandpromenaden och jag hinner inte mer än landa förrän jag får en verbal salva på japanska av en snubbe som anser (min tolkning) att hans objektiv (som måste varit incheckat) äger rätt att fånga den vackra soluppgången bäst där jag placerat mig. Nöjer mig med en nyvaken selfie, som bekräftar att bara för att man är uppe behöver man inte va vaken.
Har ju ambassadörskolleger som är både löpare och multisportare. Biograd har tänkt även på dessa. Då det är viktigt att med kontinuitet fylla på energireserverna och helst mitt i en naturupplevelse. Kroatisk tolkning innebär ett bageri längs med strandpromenaden. Ljuvligt!

Hämtar bok och badbyxor för att utföra söndagens sysslor, dvs göra ingenting. Hittade en riktigt härlig spot på en liten klippavsats, köper med mig en strandmadrass för 70 kroatiska pengar (gubben prutade själv innan jag hann, tackar). Ett nyförälskat par i passerad pensionsålder tyckte min klippa va bästa hångelklippan. Hittade snabbt en ny.

Käkade lunch där ägarn bjöd på det största leendet. Fräscht och med grym location i skuggan precis ovanför badplatsen. Två rätter, dricka och utmärkt service, 70 svenska riksdaler. #valueformoney

Somnade skönt i eftermiddagssolen.

Körde ett kvällspass på systerhotellet som ligger vägg-i-vägg. En skivstång, en chinsstång och lite kroppsövningar. Allt man behöver för att utan dåligt samvete unna sig en trerätters, en öl, ytterligare en orimligt stor glass & lite Skittels till kvällslektyren. Kvällens nota, 245 svenska riksdaler. #älskakroatien
Bedtime. Hoppas kunna hyra moppe imorgon och hitta vilse.
Kärlek! / M

martinnygren_helga martinnygren_helga2 martinnygren_helga3 martinnygren_helga4 martinnygren_helga5 martinnygren_helga6

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?