Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Så mycket bättre…

Av Petra Ralphén, 29 oktober 2014

 

Vår resa till Turkiet var en liten bonusresa.

Vi hade inga planer på att resa i höst men när jag såg prisvärda erbjudanden från Turkietresor till solen så väcktes idén. Att jag då även fyllde 35 år och fick i present av maken att vi skulle åka på ett stort välkänt SPA i södra Sverige där ett dygn med övernattning, middag och dryck och vars en behandling gick på lika mycket som en sista minuten resa så var valet lätt! Ett dygn på SPA:at avbokades och blev till en hel vecka i Turkiet med hela familjen, vilket var såklart så mycket bättre!

Vi bokade ett Lägenhetshotell som heter SunCity och var trestjärnigt +. Våra förväntningar var därför inte så höga men döm om vår förvåning när vi möttes av detta! 🙂

petrabättrepetrabättre2petrabättre3petrabättre4petrabättre5petrabättre6Ett stort tvåbäddsrum med totalt 5 sängar och en spjälsäng! I tredje rummet var ett fräscht litet kök med barbord, soffa och tv, detta rum saknade dock fönster så det blev ingen bild därifrån. Rummen var ljusa och fräscha, helt i min smak! När man är på semester vinner alltid ”Less is more”, så slipper jag reta mig på fula tavlor som hänger för högt eller en mix av hemska mönster. Hahaha! Att vakna med palmer utanför sovrumsfönstret är verklig semester.

Det fanns olika avdelningar att äta vid, vi trivdes bäst här eller vid stora poolen.

petrabättre8petrabättre7

petrabättre9petrabättre10

Vid mellanstora poolen var hotellets nyrenoverade moderna entré och detta område var det första som mötte oss, även där fanns en uteplats, dock utan servering så sent på säsongen. All trädgårdsskötsel var oklanderlig, som dessa vackra buskar som på kvällen hade små belysning i sig.

petrabättre12petrabättre13

petrabättre14På hotellet serverades utöver turkiska rätter även Italienska och Mexikanska. Första kvällen tog jag Chicken fajitas som är en av mina favoriträtter, bland de godaste jag ätit, vad var oddsen för det? Det blev det flera kvällar, även nachos med kyckling var mumma! Dessa rätter var bland de dyraste på menyn och kostade 24turkiska lira, ca 80kr. På de flesta ställen fick man in bröd och lite dippor medan man väntade på maten, mycket trevligt och gott. En kväll testade jag den Italienska buffén, ingen höjdare men helt ok, dessertbuffén som också ingick fick däremot klart godkänt! Oftast brukar allt se så fint ut och sedan är det mest gelé och låtsasgrädde som inte smakar något men här var det bland annat en chokladmousse med hasselnötter, citronfromage och någon mandelkaka som gick hem! 😉 Alla kvällar var det någon form av underhållning vid stora poolen nedanför vårt rum, eldshow som på bilden, magdans eller music quiz.

petrabättre15petrabättre16

petrabättre17petrabättre18

Poolerna låg lite mer i skugga så här års och va inte därför inte så varma som jag önskar, badkruka som jag är. Men en dag testade jag och Legolas oss på rutchkanorna som landande i en egen pool, det fanns totalt 5  stycken på området!! Högsäsongen har även Miniclub om det är något man önskar på sin resa. Vi hängde mest på stranden om dagarna. 🙂

petrabättre19

petrabättre20petrabättre21Hotellets lilla butik hade bra priser där vi handlade vår frukost. Gången mot butiken kantades av fina små rosa blommor. Städerskan var nog extra glad för att få lite dricks så vi möttes av denna på ena sängen. Tycker den sista bilden kan sammanfatta vad vi tyckte om hotellet.

petrabättre22petrabättre23<3Suncity! Årets mestprisvärda resa!!

 

 

 

 

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?