Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

Hur svårt kan det vara?

Av Malin Bolte, 27 november 2014

Ja det kan man verkligen undra och ibland är allt svårt och man är i OFLOW eller är det bara så himla enkelt och smidigt och man är i ett FLOW.

Mia Törnblom var igår på Konserthuset i Kristianstad och föreläste om – ”HUR SVÅRT KAN DET VARA?”

Jag var på plats tillsammans med mina fina väninnor, Marie & Maria och lyssnade. Jag har läst många av hennes böcker men aldrig lyssnat på henne live. Mitt mål är att lyssna på så många föreläsare jag bara kan eftersom jag tror på ständig utveckling och man får alltid ny inspiration. Jag boostar mig själv med olika föreläsningar regelbundet! Ogillar uttrycket ”jag är som jag är”, jag vill ständigt utvecklas att bli en bättre människa…Det finns bara möjligheter och tankens kraft är magisk.

Mia pratade om nervositet, kommunikation, tankar, ledarskap, självförtroende, självkänsla, tankar, kritik etc etc

För att inte trötta ut er har jag valt 2 saker från föreläsningen, ”ASSA” och att 8-1=0.

”ASSA”

Det vi tänker blir känslor. I hjärnan finna vårt känslocentrum, amygdala. Fyll på amygdala genom att ”ASSA”(associera) dvs känslomässigt peppa det som är bra. Tänk på hur tex fotbollsspelarna gör efter ett mål, volter, high five etc.

”DISSA” (dissociera) det negativa.

Komplimanger ska ”ASSAS” och ”ASSA” 5 gånger/dag!!!

8-10=0

Forskning har visat att om man ger 8 feedback som är positiv och 1 negativ står man på 0. Därför borde man DISSA negativ feedback om den inte är AVGÖRANDE. (mina tankar)

Man tar kritik på olika sätt, vissa utåtagerar genom att gå försvar vissa intåtagerar genom att gå iväg och tänka IDIOT och kniper med munnen. Man ska skaffa sig rutiner för att ta hand om detta. Skilj på ”protokollet” och dig själv. Man kan träna sig i hantering och ju mer man ”laddat” ”måbra-kontot ju bättre går det.

Om du är trygg trycker du inte ner andra, det finns plats för alla.

Mia sa så många fler kloka saker och missa inte chansen att lyssna på henne om hon kommer till Kristianstad fler gånger. Hon är världens energiknippe och hon har så mycket klokt att förmedla, både verbalt och med sitt ljuvliga kroppsspråk. Tack Mia för att du delar med dig och påverkar så att livet blir enklare! U rock Törnblom!!!

Nästa föreläsare som Wimab tar hit till Kristianstad är Michael Södermalm, ”Du kan mer än du tror – det sitter i huvudet”. Den bara måste jag gå på!

Här kan du anmäla dig;

http://wimab.se/Produkter/Michael-Sodermalm-Du-kan-mer-an-du-tror-Det-sitter-i-huvudet-3

ASSA brassa på er!

Malin <3KID

PS. ASSA dig själv redan nu och glöm inte ASSA dina vänner, din familj och dina kollegor. Det blir enklare och roligare så. NUUUU ASSAR VI FÖR FULLT!!!

Tjohoooo….

malinsvårt malinsvårt2 malinsvårt3

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?