Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Något för alla.

Av Gäst ambassadör, 8 mars 2015

Efter god frukost begav vi oss mot Kantstrasse för att leta upp ett designhus som heter Stilwerk. Ett 6 våningshus med allt du kan tänka dig från tvålkoppar till kök. Ett mecka för designintresserade.

Stilwerk

Vi tog oss fram men S- och U-bahn vilket gjorda att vi fick se otroliga graffitimålningar längs vägen. När vi kom in i gamla öst förändrades stadsbilden från en station till en annan. Det blev ruffigt och i stort sätt var det klotter överallt.

Klotter3

I detta område, Kreuzberg, ligger många bra och omskrivna restauranger. Lunch åt vi på en Koreansk restaurang som jag hade fått rekommenderad av en kollega, Kimchi Princess. Det var första gången för både Mi och mig som vi åt koreansk mat. Det gör vi gärna om! Riktigt gott och fräscht.

Kimchi Princess

Vår tripp fortsatte mot Hackescher Markt och från fönstret på tåget skymtade vi East side Gallery som är en del av Berlinmuren. Där finns konstverk gjorda av olika konstnärer från hela världen.

Hackesher Markt är en mysig stadsdel med många butiker, restauranger och barer. Många av butikerna ligger in på små innergårdar. Här hittade vi av en händelse muséet om Anne Franks liv. Vi gick även förbi monsterkabinettet men där vågade vi inte gå in.

Anne Frank

Efter många timmars vandrande satte vi oss på Cafe Cinema där vi gjorde upp rutten för morgondagen och vilade våra ben en stund.

Smida planer

Från början hade vi tänkt äta schnitzel någonstans men vi hamnade på en vietnamesisk restaurang istället, Madami. Ett ställe vi varmt rekommenderar.

En dag kvar!

Alles gut

Petra Lantz

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?