Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Vår, bästa lunchen i Kristianstad och ett bra sätt att börja dagen

Av Sophie Bonér Hindmarsh, 12 mars 2015

ramslök

Att ha smarta väninnor att äta lunch med är en glädje. Jag njuter av alla tillfällen jag kan spendera tid med mina. När man flyttar utomlands med sin familj så är det inte helt enkelt att träffa just väninnor. Första tiden i ett nytt land så är man faktiskt ganska ensam och känner sig mer eller mindre vilsen (Oftast mer)  Man känner ingen och man är helt hänvisad till umgänge med sin familj – Det blev många promenader på stränderna och många kvällar framför Tv’n första tiden.

Promenad

 Sedan har vi de kulturella skillnaderna med att helt plötsligt leva i ett annat land. USA är kanske ett  av de länder vi tror att vi är mest lika och därför tror vi att det är “lätt” att flytta dit –  Vi är alla mer eller mindre uppfödda med Amerikansk TV, vi talar engelska, anammar alla typer av Amerikanska träningsmetoder, vi reser till NY några gånger om året med mera med mera  –  Att bo där och vara en fungerande del i samhället är något helt annat.

Häromdagen hamnade vi här på vår lunch. Nu har de varit igång flera år men det var första gången jag var där sedan jag kom hem.  För 195 kronor så får du en tallrik i handen och tillgång till deras buffet. Det kan vara lite kaosartat ibland och ingen har riktigt koll på var kön börjar och var den slutar…  Det tar också ofta lite för lång tid i kassan som runt 12 kan vara ganska lång. Planen verkar vara att en och samma person ska ta betalt, brygga kaffe, fylla på vattenkannor, göra en latte, ge ut tallrikar, hälla upp ett par glas vin till ett par glada kulturtanter, ta hand om disk… Det kommer nog inte att bli bättre förrän de tar in en person till.

Museet 2

Det är beundransvärt med den variation de har och jag älskar att de låter grönsakerna spela huvudrollen och kött eller fisk får vara mer som ett tillbehör. Det är ekologiskt och det mesta är närproducerat och du hittar inga konstiga processade tillbehör.

Man kan ha många olika inriktningar i hur man äter. Low carb/LCHF, 5:2, proteinrikt, fettfattigt, helt vegetariskt, raw eller ingen speciell diet alls. Jag tror att den viktigaste hälsopresent vi kan ge oss själva är att inte äta processad mat och ta bort så mycket som möjligt av vitt mjöl och socker. Museet, eller Cafe Miro som det egentligen heter, passar alla oavsett vilken diet man bekänner sig till.

Den här gången fanns det bland annat surkål med avocado, quinoa med cashewnötter och aprikoser (Dagens hit) palsternacksstomp, gröna shots, falafel och buljonkokt kött

Museet 1

Om du bara har tid att göra en sak för din hälsa så börja dagen med 1 kopp varmt citronvatten. Läs här om varför. Det viktigaste kan nog vara att du håller din kropp basisk och inte sur. Sjukdomar brukar inte trivas  i en basisk kropp.

Ta hand om dig

Sophie

Citroner

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?