Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt!

Av Anders Elmevik, 21 mars 2015

I mitt jobb möter jag många härligt, driftiga entreprenörer och företagare. Jag har också förmånen att sitta i styrelsen för Ung Företagsamhet (UF) Skåne. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt!

UF är ett utbildningsprogram på gymnasiet. Under ett läsår driver ungdomar ett företag, ett så kallat UF-företag från start till avveckling med stöd av lärare och rådgivare från näringslivet.

I Kristianstad har vi en lång och fin tradition av UF-företagande. Framför allt har vi ett antal lärare som brinner för entreprenörskap i skolan. Och nu har vi – igen – ett Kristianstadsföretag som sticker ut lite extra.

Passion for Plants UF från Söderportsgymnasiet kammade nyligen hem fina priser på Våga vara egen-mässan på Emporia i Malmö. Detta i konkurrens med 200 andra företag från Skåne. Julia, Maryam, Muzit och Annimek hade byggt sin monter som den krukpåse man odlar kryddorna. Det föll juryn väl i smaken och tyckte att det visade på passion och kreativitet.

passion for plants uf

Passion for Plants UF säljer en allt i ett lösning för att odla färska kryddor. Jord, frö och kruka i samma förpackning och den idén var bäst i Skåne. Företaget kommer nu att åka till SM i Ung Företagsamhet den 12 maj.

/Anders

PS. UF-företagen i Kristianstad kommer att sälja sina varor och tjänster på Galleria Boulevard den 10/4 mellan kl. 11-15. Kom dit!

Intresserad av världens roligaste uppdrag?

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?

Populäraste inlägg

År 1449, året innan Gutenberg uppfann tryckpressen, var det enda ...
Hans Banke
”Som Julafton! Ett överdåd av fantastiska människor och ...
Malin Bolte
Jag hörde ett rykte om att en världsunik del av en dinosaurie hade ...
Mia Croon