Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Grönt är skönt och namnlös Italienare på Södertorg

Av Sophie Bonér Hindmarsh, 17 april 2015

Ibland måste man bara få äta en bra burgare! Just denna är veg men har allt du önskar. Efter många dagar med kött tycker jag att det ibland känns bra med en eller ett par dagar med grönt. (Precis som att det efter dagar med vin varje kväll, typ långhelg, semester etc. kan kännas bra med ett par vita dagar) Balans, balans…

——————————————————-

Denna har allt du kan önska och den är helt vegetarisk. Dessutom har den en majjo med Chipotle, den fantastiskt goda lilla rökta jalapenon som jag älskar. Börjar jag använda den har jag svårt att sluta. Jag har några sådana grejer, som t.ex  ”allt blir godare med brynt smör” eller ”allt blir bättre med lite bacon”, ”grönmögelost funkar till allt” (Just den är faktiskt inte sann)  och nu, ”ta lite chipotle”

Här har jag har använt torkad chipotle och blötlagt den en stund och sedan smaksatt majon med den finhackade, blötlagda frukten och lite av det ”rökiga vattnet”. Ju längre du blötlägger ju kraftigare röksmak på vattnet.

(Om du hittar en ren olja smaksatt  med chipotle är det allra bäst. Det är inte helt lätt i Kristiantad men Här hittar du iallafall ”Sweet Baby Rays chipotle sauce” Det funkar också fint)

Chipotle 2

För 4 stora burgare behövs:

Ex på tillbehör,

Börja med att smaksätta majonäsen – Om du har lust gör du först en egen, tex efter det här receptet. (Det blir oändligt mycket godare) och smaksätter sedan med chipotlen.

Fräs den hackade löken, vitlöken och chilin på låg värme i olivolja i ca 5 minuter. Det ska inte få färg.

Morrotsfräs

Tillsätt de rivna morötterna, lite salt och 1 tsk curry och låt småfräsa ett par minuter. Under tiden sköljer du bönor och majs i en sil och lägger dem sedan i en bunke. Mosa dem lite grovt med en gaffel. Tillsätt grönskasfräset, parmesanen och ägget och blanda ihop till en smet.

Smet 2

 

Forma 4 biffar, lägg på bakåplåtspapper och ställ in ugnen i 25-30 minuter. Rosta brödet, bottna med lite av chipotle majon  lite  grönt och tomat. Sen kommer burgaren, en till tomat, mera majo, persilja och sist avslutar du  med en bit bröd till…

———————————————————————

I dag är det fredag och jag ska ut på fredagslunch i Kristianstad igen. Nu har jag fått order att gå till ”Den nya italienaren på Södertorg” Ingen verkar veta vad den heter… Återkommer om det.

Vegburgare

 

Trevlig helg!

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?