Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Livskvalité & framgång

Av Petra Ralphén, 23 april 2015

Igår var jag på föreläsning på Kristianstad Österlen Airport, det var framgångscoach Anders Haglund som under hela 3 timmar delade med sig av sin visdom. Entréhallen var fylld av företagare, chefer och några som mig – intresserade & nyfikna, alla ville vi ta del av Anders tankar och erfarenheter.

Den blinda fläcken. Den döda vinkeln. Att se livet ur en annan vinkel. Det låter ju klyshigt, men Anders Haglund kan verkligen få en att förstå hur ens liv kan förändras till det bättre och det på många gånger enkla sätt. Att vi kan inte se vårt egna liv från en annan vinkel…..

Att man kan jämföra livet med ett Formel1 race, hur förarna jagar tiondels sekunder i kurvorna för att sedan gå i depå och förlora flera sekunder, men de vet, att gör de inte däckbyten och fyller på bensin så kommer de inte i mål. Precis så, när livet snurrar på som bäst, då behöver alla ett break, som mest.

Pappan som kommer hem från jobbet och har jobb med sig hem. När dottern undrande frågar sin mamma varför pappa inte kan leka med henne så svarade mamman att precis som man får läxor i skolan med sig hem så får pappa ta med sig jobb hem. Då svarade dottern att han borde kanske gå i en långsammare klass.

Hur vi ställer frågor och hur vi svarar, hur dialekter ställer till stavning.

Hur Anders besökt VM i bokstavering och språkförståelse och lärt sig av de bästa för att sedan hjälpa de som har dyslexi, som han menar kommer från att vi lär oss läsa fel, genom att ljuda fram bokstäver till ord.

Hur vi fokuserar på fel saker, tankens påverkan, söker lindring, hur känslor styr oss, vår magkänsla.

Hur det krävs energi av oss för att nå dit vi vill, och är det något vi har så är det energi, vi består av biljoner energiceller.

Skillnaden mellan att vara rädd eller modig.

Framgång föder framgång är ett skituttryck.

Att vi alla är 5åringar innerst inne.

Och hur viktig livskraften är.

Det var så otroligt många infallsvinklar och exempel att känna igen sig i. Säger bara att missa inte chansen att lyssna på honom, nästa gång den ges. Tills dess kan du se inspirerande klipp på youtube.

Vi ses & hörs!

En energifylld Petra

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?