Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

Spektakulärt!

Av Martin Nygren, 12 maj 2015

Jante kan bara definieras som att man inte är tillfreds med sig eget liv. Har alltid tyckt att det är tragiskt när man inte uppriktigt kan glädjas med andra. Att dessutom få bidra till att göra någon annan glad toppar och vinner. Min religion. Losinj bidrar till välmående. Ett välmående jag önskar alla borde få chansen att ta del av. image
Har precis avnjutit en morgon-pw som inte ber om ursäkt för sig. ”Strandpromenaden” ringlar sig längs med kusten och bjuder vykortsvackra vyer. Att återge i bild är lika rättvist som att försöka bli berusad på Cola Zero. När dessutom hotellets saltvatten-pool blir förbannad om man inte svalkar sig med några längder innan frukostbuffén är jante definitivt redo för lyckopiller. image

image

image

image
Även i Kroatien helgar man vilodagen. Pulsmätare är ingen storsäljare här, söndagar göre de sig icke besvär överhuvudtaget. Siesta har sitt ursprung i Losinjs småbyar. Ett vedertaget begrepp man stolt vårdar. Vi både avvek från mönstret och följde. Mest avvek. Tre pass fördelade över dagen. Obligatoriskt med sol, bad och färska fruktdrinkar emellan. Har man energi kvar är det ok att somna på ljummen balkongen med huvud i bättre bok. #livet image

image

image

image
Om alla måndagar varit som här hade läkemedelsindustrin haft Greklands ekonomi. Efter välförtjänt sovmorgon väntade bikt där Sankte Per kunde haft porten till sin himmel. Tror ifs inte snabba dojor, snabbare tights, lite aminosyror, teamspirit de luxe, mååånga selfies och knappt en timmes hiking kvalificerar oss för audiens. Dock gav utsikten en känsla av vad som döljer sig hos Per. image

image

image

image
Även om Losinjs helande luft otroligt nog fixat krånglande mancold, kände kropp att byta kvällspass mot massage (halva priset jämfört med hemma) och spa var en jävla bra idé. När kroatisk hen, med handslag Hulken avundats, knådat färdigt var finsk bastu och bubbelpool ett oundvikligt option. Återstod bara att skamlöst gå loss på buffén som aldrig vill ta slut. (Skulle den ta slut, finns det glass och bakelser också.) image
Idag är en ny dag. Hitta vilse på cykel med livet som insats står på dagordning. Guiden förklarade upprepade gånger att alla är väldigt snälla, hjälpsamma, lugna och fina människor. Utom i trafiken.

Kärlek / M.

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?