Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

Happy place!

Av Martin Nygren, 20 maj 2015

Har landat i skånska myllan och hunnit reflektera över en vecka som överträffade all förväntan. Träffade vänner till familjen på vägen ner. Tre par. Nyblivna pensionärer. Alla hade höga förväntningar. Någon hade färgglad keps med propeller och burkhållare. Träningresa eller inte så är ju vätskebalansen av prioritet. Livsnjutare av rang. De hittade snabbt en krog i hamnen som med oförskämt bra mat och billigt vin räddade dem från onödiga fysiska ansträngningar. image

image
Våren är inte bara en årstid, den är ett universellt fenomen. Överallt skakar människor av sig vinterkostymen. Som ett mindre bra förhållande som tar slut. Man snickrar, putsar, målar med nyfunnen energi för att hitta tillbaka till sitt bästa jag. Losinjs byar är inget undantag. Här hjälps man åt. En gubbe håller i verktygen, några pekar vad som ska göras och fler filosoferar över livet. #harmoni image

image

image

image
Hittade givetvis snabbaste cykeln på ön. Cykelkorg är prio, dessutom föredras damvariant. Motiveras med större chans till att få behålla fortplantningorgan intakt om man ska testa på stigar och terräng. image

image
Den stora av de små byarna, Mali Losinj, överraskade med härlig hamn och promenad med mängder av sköna uteserveringar. Snubblade över strandväskan mamma drömt om och badbyxorna som matchar pappas foppatofflor. Dessutom prutade jag så att sistnämnde omöjligt kan vara annat än stolt. #winning image

image
image

image

image

image
Gillar man att utforska sjövägen (vem gör inte det) fanns det racersnabba färgglada båtar (250€ för en dag) att hyra i hamnen. image
Delfinerna har ett kärleksfullt förhållande till Losinj och trivs fint i den hälsosamma välgörande luften. Gillar man dessutom att äta havets läckerheter säljer fiskarna dagens fångst varje dag i den pittoreska saluhallen i direkt anslutning till hamnens entré. image

image
Totalupplevelsen avgörs av alla små saker summerat. Som att att det är bra tryck i duschen. Fräscha fruktsmoothies i poolbaren. Personal med humor och känsla för service. Bra kaffe. Bättre selfie-ljus i hissen. Saltvatten i poolen. Ett gym med ordentlig utrustning. Bastu. Älskar Bastu! Att gång på gång dubbelchecka krognotan för att man är övertygad om att de missat hälften. Tack. image

image

image

image

Hösten är också en årstid. En årstid vi nordbor inte alltid ser fram emot på samma sätt som våren. Men det är enkelt att förlänga sommaren. Det tar två timmar till Kroatien. image

image

image

image

image

Kärlek / M.

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?