Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Malin Nordström tänker på dig

Av Malin Nordström, 8 september 2015

Nej, det gör jag inte… Inte hela tiden i alla fall. Däremot tänker jag ofta på den fantastiska teateruppsättningen ”Liv Strömqvist tänker på dig” på Dramaten. Den hade premiär i februari 2014 och fick en av de bästa recensioner jag någonsin läst i DN. Eftersom jag är ett stort fan av Liv Strömqvist kastade jag mig över datorn och bokade biljetter direkt. Det gjorde jag rätt i, för sen var precis varenda föreställning slutsåld hela våren. Dramaten meddelade så småningom att de förlängde spelperioden och släppte biljetter för hela hösten – som såldes slut snabbare än en återförenings-konsert med ABBA. Spelperioden förlängdes ännu en gång och pjäsen gick för utsålda hus hela våren 2015. Själv har jag sett den 4 gånger…

Nåväl, kära hjärtaKID-följare. ”Liv Strömqvist tänker på dig” har just haft nypremiär igen, och för första gången någonsin så går det faktiskt att hitta biljetter. En bättre anledning att sätta sig på flyget till Stockholm finns inte, och skynda dig, spelperioden kommer nog inte att förlängas fler gånger. Biljetter bokas på www.dramaten.se.

Unknown-1

På samma tema (nya, roliga och moderna pjäser på Dramaten, för en ny, rolig och modern publik) så har jag själv just bokat biljetter till ”Mens – the musical”. Den har ännu inte haft premiär så jag har ingen aning om vad man kan förvänta sig? Biljetterna kostar å andra sidan knappt mer än ett biobesök, och jag skrattade högt redan när jag lyssnade på smakprovet på hemsidan. Samma hemsida som ovan alltså, Dramaten briljerar i höst!

Unknown

En sista Dramaten-grej bara: I oktober har ”≈ ungefär lika med” premiär, av och med aktuella (och underbara) författaren Jonas Hassen Khemiri. Där undersöks bland annat hur mycket underhållningsvärde man måste peta in i en pjäs för att den ska anses vara värd biljettpriset? Bara en sån sak… Saknar du det mer traditionella och bombastiska tillslaget? Lugn, bara lugn, ”Fanny & Alexander” spelas hela hösten också.

images-1

När du ändå är här och har bestämt dig för att fylla dagarna med annat än bara shopping, god mat och/eller konferenser och arbetsmöten, så kila förbi Hamburger Börs. Det gamla haket har kanske inte jordens bästa rykte, men faktum är att de senaste showerna har hållit väldigt hög klass. Jill Johnsson var grym, Lena Ph likaså och nu intar Alcazar scenen hela hösten – Disco Defenders! Med tanke på att de fick hela Skansen att leka John Travolta utomhus en kylig sommarkväll, så lär de kunna förvandla även de mest dansovilliga höfterna till en galen samling glittriga discokulor på Börsen. Biljetter på www.showtic.se.

Vad annars? På Stadsteatern finns alltid en oändlig massa att välja bland, ofta kul pjäser i det behändiga 1-timmes formatet. Perfekt om man vill kunna äta en god middag i vettig tid efteråt. www.kulturhusetstadsteatern.se

 

11032842_1533409990254492_1091006625_nimagesimages-1

Middag ja… Tillåt mig ännu en gång rekommendera några favoriter:

www.lillaego.com – Personligt, enkelt och raffinerat på samma gång, galet gott!

www.fotografiska.eu – Ekologiskt, vacker utsikt, bra kombo med museet.

www.pharmarium.se   – Stans bästa drinkar i fantastisk miljö på Stortorget.

www.nookrestaurang.se – Spännande, vackra och väldigt prisvärda menyer.

 

Släng in en promenad runt Djurgården på det (det är ju trots allt världens första nationalstadspark och där är som allra vackrast nu på hösten, snudd på magiskt faktiskt). Sen lite shopping, en fika och en god vän, så har du årets bästa helg på en armlängds avstånd. Nåja; 55 minuters avstånd, men det är nära nog!

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?