Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Äppelpaj

Av Helen Andersson, 3 oktober 2015

Äppelpaj!

äppelpaj 1

Ja vad passar väl bättre i dessa äppeltider än att göra pajer, mos, kompott och allt annat gott man kan göra med denna härliga frukt! När den svenska sommaren ger oss färska bär och frukter finns inga gränser för vad man kan hitta på, för att inte tala om hur gott det är med dessa rena smaker. När äppeltider ändå råder så tänkte jag idag bjuda på ett fantastiskt gott recept på en knäckig äppelpaj. Ät njut och må bra, det dröjer ett år igen innan vi får plocka denna frukt igen. Det här receptet går att använda till andra goda bär och frukter också, jag brukar använda färska hallon bland annat.

Knäckig äppelpaj

ca 250 g frukt (eller bär)
200 g smör
1 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1 dl sirap
1 tsk bakpulver
0,5 dl grädde (går även bra med mjölk)

Täck botten på pajformen med äpplena, strö över lite kanel.

Smält smör i en kastrull och rör sedan ner alla ingredienser så allt smälter samman. Häll sedan smeten över äpplena. Ställ pajen i mitten av ugnen i ca 20 min på 170 * eller tills pajen fått gyllenbrun färg.
Servera med glass eller vaniljsås.

Äppelpaj

Låt Er väl smakas!

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?