Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Äntligen goda burgare i den här stan också

Av Sophie Bonér Hindmarsh, 13 januari 2016

Hamburgare har vi väl gott om?  Sure, snabbmat har vi gott om men en restaurang som har som koncept att koncentrera sig på just hamburgare är någonting helt annat.

Nu har vår stora lilla stad fått ett eget Flippi’n burgers, Shake shack, Curbside Stlm, Superiority Burgers etc..

Bara Burgare öppnade för sisådär 3 månader sedan av Zahid med fru i lokalen där Korvkultur tidigare låg. Runt 12 sittplatser, rent, fräscht,  (T.om en liten värmeljushållare från studio Claesson Koivisto Rune för Skultuna på borden)

Zahid

Egengjorda bröd, kött från Friskartorpet, annat från Bondens. Hemmgjord ketchup, öl från Charlies brygghus, en slags hemgjord aioli till friesen. ”Dagens ” hade ett tillskott av stekt portabella på toppen.

Talrik 2

Enkelt, ärligt, välgjort och mycket arbete bakom. Enkelt är egentligen ett dumt ord, det låter ju som om att något är just är ”enkelt”, som att 2 +2 är 4. Man kan kalla husmanskost för enkel mat men det är fan så svårt att få till. Samma sak här, att få till en burgare så här bra är också svårt.

Att gulliga tjejen kommer ut bland de få borden och frågar om allt är ok verkar ju också enkelt, men inte ens det är lätt eller självklart att få till på ett så okonstlat sett som här.

Visst, det är lite osigt  och man luktar lite mat efteråt men det kanske man kan fixa till någon gång. Jag har också hört att de tidigare inte haft glutenfritt bröd men nu tror jag det finns. Likaså tror jag att det håller på att exprimenteras med en veg burgare. Annars är det perfekt, de gör de de ska, och det är fint –  Godaste hamburgaren i stan.

GAffel burgare

I den ideala världen skulle vi kunna ha haft både Korvkultur och Bara Burgare vägg i vägg, nu har vi bara burgare så iväg med er. Ta med barnen så de slipper gå på Mc Donalds, Max etc  – Nej inga happy meal så långt ögat når, dyrare förstås, precis som det måste vara, men mat på riktigt.

(Tänk när det blir vår, då ringer du dit vid 11 tiden en tisdag, promenerar över och hämtar det du beställt och går ut och sätter dig på en bänk i parken)

Sophie

 

 

 

 

 

 

 

 

Min övriga enda kommentar var att inte de heller spelade Bowie så här dagen efter en av de sista giganternas bortgång..

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?