Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Vårfriska vindar

Av Nikolas Larsson, 25 april 2016

naturum_Vattenriket_Magnusson_530

Bor man i nordöstra Skåne kan man inte undgå SM-slutspelet i handboll såhär när våren kommer traskande. Efter en lång serie med matcher avslutas säsongen i ett crescendo av matcher med stor dramatik (nåja oftast är det så). Om man är brandgul så är IFK Kristianstads föreställningar i Kristianstad Arena under slutspelet några givna höjdpunkter som ger extra värme. Särskilt i år eftersom våren behagar att vara extra nyckfull och sval. Lite distanserad på något sätt. Är just hemkommen från en söndagspromenad som avslutades med en avkylande hagelskur. Fast friskluft har ju aldrig skadat någon människa även om det på fullaste allvar finns människor som tror att man blir förkyld ute i kallt väder och inte av det virus som mannen bakom dig i kassan på ICA lite förstrött nyser över dig. Tänk hur fantastiskt det är med Kristianstad som har ett Naturreservat mitt i stan som ger möjligheter att ta en enkel promenad rätt ut i naturen. Undrar om vi som bor här förstår det fulla värdet av det?

Nr 8

Vi har lyckats locka över 5000 på de två kvartsfinalerna vilket är helt fantastiskt. Bor man i den orangea staden Kristianstad skall man vara glad och stolt över det stöd alla ger till vårat lag. Undrar om vi förstår det fulla värdet av det? Vi försöker bjuda tillbaka så mycket vi kan. Med fin handboll och bra underhållning, god mat och skön stämning. Inte alla har en flygande maskot.

Krutis

För två lag har inledningen på SM-slutspelet varit varm och skön. Både IFK och Ystads IF avfärdade RIK respektive HK Malmö i tre raka matcher. Må så vara att Ystad fick använda både förlängningar och straffar men 3-0 talar ändå sitt tydliga språk. Ystad har i Lukas Nilsson i år ett alldeles särskilt anfallsvapen. ”Watch that man” som Bowie sjunger. Blir spännande att följa honom i Kiel nästa säsong. Vilka lag som skall mötas i semifinaler är inte klarlagt då fyra andra lag kämpar för fullt om de övriga platserna. Från vår sida i IFK är frågan mest om vi kan lyckas höja laget tillbaka till den nivån man visat tidigare under säsongen. De tre segrarna mot RIK var i och för sig tydliga och klara men det var ingen tornadohandboll som vi fått se vid ett antal tillfällen tidigare under säsongen. Vi får hoppas att formen stegras bit för bit och att semifinal 3 den 7 maj blir en riktig ”Drive-in Saturday” ( ja jag älskar Bowie).

Så välkomna till Nordöstra Skåne, till naturen och till Kristianstad Arena. Platsen där handbollsfesterna når högre höjder än någon annan stans i Norden. Vi har också en klok och modig kvinna på lokaltidningens redaktion. Läs hennes lördagskrönika här Det är inte mina händer som är smutsiga – Kristianstadsbladet

Nu är det dags att avrunda helgen med en lunch på Drakamöllan på randen till Österlen. Ett av många fantastiska matställen och utflyktsmål som finns i denna del av Skåne

Vi ses i Arenan/ Nikolas Larsson, Klubbchef IFK Kristianstad

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?