Sophie Bonér Hindmarsh

Om mig

Jag kommer från Stockholm men älskar Kristianstad och ser det idag som min stad. Efter 4 år i New York och East Hampton är vi tillbaka här och arbetar bland annat med ett spännande hotell- och restaurangprojekt på Wanås och vårt nygamla hotell Karlaby Kro. Jag har arbetat inom hotell hela mitt liv och är utbildad kock och sommelier men arbetar idag inte i något annat kök än mitt eget. Jag skriver om min mat, min trädgård,hotellprojektet och annat som intresserar mig.


Alla artiklar jag har skrivit (25)
Säg hej till nørregade 9 i Kristianstad

”Konceptet är enkelt: en meny som förändras dagligen med vad land och hav har att erbjuda, fantastiska cocktails & inga ...

Bestick burk från Sophie
Äntligen goda burgare i den här stan också

Hamburgare har vi väl gott om?  Sure, snabbmat har vi gott om men en restaurang som har som koncept att ...

Bara burgare
Varför kallar man ofta vegburgare för hamburgare?

Är det inte bättre att kalla det för burgare och sluta låtas att de innehåller kött? Det känns lite gammeldags, ...

#Jesuisparisiennne, Kärlek, lök och timjan

Nu kanske somliga kan tycka att det blir lite tjatigt det här med Paris..  Men jag tycker det ska talas ...

France
Höst i trädgården

Lika härligt som det är när man kan  börja pilla i  trädgården på våren, lika befriande  är det att lämna ...

Höst
Sotnosens Korvcafe

Trött på lunchutbudet i stan? På vägen ut mot Arkelstorp, närmare bestämt på Karstad Gård, finns det ett litet Korvcafe. Bara ...

Sotnosen
Ibland tar livet underliga vägar – Karlaby Kro och Risotto

Förra söndagen var  bara en lat dag som egentligen inte alls var lat, bara så där skön utan måsten. Trots att ...

Karlaby
Höstmat

Vad vill man laga till middag en helg i september när det känns som riktig höst? Om man inte vill ...

taco-1024x683
Mathias Moules Marinières

Sorry, men ju längre sommaren gick desto sommrigare tycker jag att jag blev. Det blev liksom jobbigare att svara i ...

Musslor
Tillbaka i min trädgård och krusbärskräm

Krusbär – Hur gott låter det?  Hur smakar själva ordet? För mig gammeldags,barndom och trygghet, enkelhet och lyx på en ...

Skylt
Himmel eller Helvete i Kivik och Taco lunch

Det beror förstås på vem man frågar. Vilken tid på dagen man frågar och när man äntrar Kiviks marknad. Den ...

Cirkusen
Bara vara, Aubergine, Haväng..

Helt plötsligt så var den bara där, sommaren som aldrig ville komma och som kändes så djävla långt bort under ...

Flotte 4
Bästa tårtan, kanske lite Sweden Rock och Jordgubbar

Jag gillar inte ens desserter men en sommarlunch utan denna skulle inte kännas bra – Amerikatårta.. Det finns säkert 50 stycken ...

jordgubbar
Snabbaste Gröna Middagen och Köttguiden

Så har den kommit, köttguiden från WWF – Välkommet tycker jag. Det är ju en djungel om vad som  är ...

sjö
Central Park, Cous-Cous sallad, och vem är James Webb?

Mary Sibande, Nandipha Mntambo,Kudzanai Chiurai, Igshaan Adams och Hannelie Coetzee? Jo, 6 Sydafrikanska konstnärer som ställer ut på Wanås i ...

Central Park
Bästa rätten på Kristi Him och lite mat hos Fredholm

Hummer i korvbröd, eller lobster rolls som det heter på Engelska = En hummerröra som allt som oftast är mer ...

lobster roll
Taco’s och Bondens egen Marknad

1:a lördagen varje månad är det marknad på Stora Torg i Kristianstad. Närodlat och närförädlat av lokala producenter som erbjuder ...

Tuna Poke Taco
En supersnabb vårig sallad efter en tur på Österlen

Lätt mat, mycket grönt, fräscht och vårigt känns bra just nu – Bye Bye rödvinsbrässerade oxkinder, gräddsås, varma soppor etc. ...

Sallad 1
Grönt är skönt och namnlös Italienare på Södertorg

Ibland måste man bara få äta en bra burgare! Just denna är veg men har allt du önskar. Efter många ...

Heirlooms
Söndagstips – En Gaffel Kort, torsk med brynt smör

Något av de bästa som finns när man bor i en storstad är (för mig) att det finns restauranger överallt. ...

GAffel entre
Vispad panna cotta, Långfredag och lite Påsktankar

Påsk i Skåne och första påsken på 16 år som jag bor här utan att ha ett eget hotell. Det ...

Panna cotta
Gillar du Röding? Systarna i Broby och nej till pastasallad

Häromdagen blev det röding till middag, och nu, 20 timmar senare, sitter jag här igen och tänker på vad jag ...

ramslök
Favoritresmål, Aubergine till middag, och gott på Skånegatan

Häromdagen fick jag frågan om vad som är mitt favoritresmål. Jag tänkte på det en stund, på platser jag varit ...

Resa till Bangladesh från ett hål i väggen på Skånegatan
Vår, bästa lunchen i Kristianstad och ett bra sätt att börja dagen

Att ha smarta väninnor att äta lunch med är en glädje. Jag njuter av alla tillfällen jag kan spendera tid ...

Första vårtecknet i min trädgård
Hemma igen, brunch och Beluga linser

  Jaha, då går jag här på gatorna igen, handlar på Kvantum, Maxi och Coop för att förbereda en söndagsbrunch ...

Linssoppa

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?