Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Så här jobbigt kan det vara i livet.

Av Åsa Scharin, 22 september 2014

Jag avslutade ju mitt förra blogginlägg med en gastkramande ”cliff hanger” och lovade berätta om en riktigt jobbig resa som jag har framför mig.

I slutet av oktober ska jag tillsammans med en väninna åka till Neapel. Hon åker från Arlanda och jag från Kastrup. Eftersom min väninna har fixat med biljetterna så har jag liksom inte tänkt så mycket mer på saken.

Inte förrän hon i förra veckan råkade häva ur sig att våra respektive flighter gick vid sjutiden. På morgonen. Detta var ingen glad nyhet för mig, ska jag säga. Klockan sju en söndagsmorgon (!) är inget jag frivilligt utsätter mig för. Hade jag själv fått boka så skulle jag aldrig ha åkt innan lunch.

Men nu är det som det är och jag får anpassa mig efter detta. Vilket innebar att jag omedelbart fick boka ett rum på Hilton på Kastrup till på lördagskvällen. Det finns ju inte en chans att man kan ta tåget på söndagen och hinna vara på Kastrup till kl 06.00, eller hur?

OK – jag övertalade sambon att följa med till Hilton så får vi i alla fall en mysig lördag innan jag åker iväg. Men några dagar senare råkade jag titta när vi landar på onsdagen och döm om min oerhörda bestörtning när jag inser att vi inte kommer att landa förrän vid midnatt! Totalt oflyt och enligt mig extremt oproffsigt bokat.

Detta får ju andra följder, för det innebär att jag inte kan ta tåget överhuvudtaget. Jag kommer att missa sista avgången till Kristianstad och vad återstår då för alternativ? Ja, antingen att sova ännu en natt på Hilton eller tvingas ta bilen till Kastrup. Det får bli bilen, vilket i sin tur innebär att jag faktiskt inte hade behövt boka Hilton på lördagen heller…

Nu blir det alltså en extra hotellnatt plus kostnad för fem dygns parkering.

Ni fattar att jag älskar Kristianstad Österlen Airport, va?

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?