Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Café Trolldegen i Degeberga. Äppeltavlan i Kivik och Österlia Citys Bualoy Thai Food.

Av Ann-Sofie Adermark, 28 september 2014

Söndagen den 28 September blev en utflyktsdag ner på vårt vackra Österlen.

Vi startade eftermiddagen med att göra ett besök på Café Trolldegen i Hembygdsparken, Degeberga. Ett trevligt litet café som ligger i en del av Sövde Prästgård, som flyttades till Degeberga. Prästgården uppfördes på 1790-talet i byn Sövde i Färs Härad.

Idag serverades det Tårt och kakbuffé väl värt pengarna! Omgivningen är fantastiskt fin, lekplats för barnen precis utanför och vill man se näcken beger man sig till Lillehems kvarn precis i närheten. De ligger många andra fina byggnader i parken. Uppskattat av oss alla i olika åldrar.

Därefter tog vi oss en tur ner genom Brösarp och vidare till Kivik. Äppeltavlan är en tradition för familjen och ett måste varje år, precis som för många av de andra 25 000 besökarna antar jag. Vilket fantastiskt arbete som ligger bakom Emma Karp Lundströms tavla!! Visste ni att 1998 var tavlan enligt Guiness Rekordbok världens största på 72 kvadratmeter och bestod av 2,1 ton äpplen!! Den är i alla fall Sveriges största tavla nu. De står en notis vid den om vad som gått åt, ca 70 000 spik och 35 000 äpplen har jag för mig och nu 108 kvadratmeter! Den är underbart vacker och de doftar ljuvligt.

Som avslut på denna helgen fick Österlia Citys Kusuma stå för matlagningen ikväll. Uppskattad thaimat, lättlagad och billig. Helt perfekt, nära och bra! Nu är alla mätta o trötta. En fantastisk dag med närheten till havet.

annsofietrolldegen

Vi hörs snart igen,

I morgon är de ny vecka och nya tag!

Ann-Sofie

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?