Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Otroliga upplevelser

Av Åsa Scharin, 3 oktober 2014

 

Jag har aldrig fattat vitsen med att åka utomlands och shoppa samma saker som man kan hitta hemma.

Det är ju de underliga sakerna, de oväntade mötena med grejer man inte hade en aning om fanns, som är det spännande och det man kommer att minnas. Svårt att greppa vad jag menar? Vänta bara.

Igår snubblade My och jag över en liten oansenlig butik som vid första anblicken verkade vara något slags parfymeri. Vi rotade runt lite för att kolla prisbilden (det är OK att köpa vanliga saker om de är mycket billigare än hemma, naturligtvis). Vi köpte därför lite söta hårsnoddar, en och annan burk Body Butter, några olika slags miniflaskor i reseformat, som vi båda är oerhört förtjusta i och lite annat pyssel.

Det är då – längst inne i ett hörn, gömd bakom en gigantisk pall med upplockade varor – som jag får syn på den, den jag genast inser kommer att bli mitt bästa kroatienköp. Kanske faktiskt årets bästa köp i utlandet. Det är så bra att jag nästan får tårar i ögonen och jag skriker exalterat: ”My, herregud, du måste komma hit – fort”. Som om produkten i fråga skulle försvinna om hon inte omedelbart kom och beskådade den. Ja, så kändes det faktiskt. Vad hade jag hittat? jo, DEN HÄR:

Det är alltså ett tvättmedel. I svart flaska. Med leopardmönstrad etikett. Tvättmedlet är för svarta kläder och ska se till att kläderna som blivit lite grådaskigt urtvättade, ska återfå sin ursprungliga svarta färg. Det här är så bra. Utan en tanke på eventuell övervikt när vi i morgon återvänder hem till Sverige ryckte jag åt mig en liter. I värsta fall får jag väl lämna kvar en vinflaska för den här ska med! Självklart har jag redan räknat ut att när flaskan är tom så fyller jag på den med sköljmedel eller nå’t. Den kommer att bli det naturliga blickfånget i min tvättstuga. Jag är så lycklig.

På kvällen var det dags för vinprovning. Den här gången tog bussen oss åt motsatta hållet från hotellet (jämfört med när vi skulle på kroatisk afton, om ni minns) och ut på bystan. Vingården vi besökte har prisbelönta ekologiska viner och jag vill särskilt nämna två upplevelser:

1. Enligt utsago är Zlatan född här (eller också är han inte det, för några i gänget har för sig att han är född i Rosengård):

2. Vinprovningen inleddes med att den svenska guiden kom fram till mig och frågade om det var jag som inte drack vin. Jag höll på få en hjärtinfarkt och det tog faktiskt flera minuter innan jag hade hämtat mig. Vad är det FRÅGAN OM?

3. Någon ställde fram en ”spottkopp” vid vårt bord – vad hade de tänkt sig att vi skulle använda den till..?

I kväll ska jag få packa mitt tvättmedel och i morgon åker vi hem – det ska också bli underbart och det ska man vara tacksam över att tycka!

åsascharinotrolig åsascharinotrolig2 åsascharinotrolig3 åsascharinotrolig4

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?