Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Ålagille vid Juleboda strand

Av Ann-Sofie Adermark, 5 oktober 2014

Så är hösten här med stormsteg, detta innebär de årliga ålagillet!

Ett ålagille är ett måste, speciellt för oss som bor vid kusten i Skåne, de är även besökt av Kung Carl Gustaf och Drottning Silvia. Nu är de dags för våra nyaste vänner att få en inblick i något av de allra bästa som hösten har att erbjuda!!

Samling hos oss, trevlig gemenskap och en Irish coffee är en bra start för en lyckad kväll. Vi tar oss ner till havet, det är vackert, solsken, lite blåsigt och de känns svalt. Tur vi ska sitta inomhus, i en liten ålabod vid havet!
Vi får en välkomstdrink, alla är glada o skratten hörs en bit bort antar jag. 

När vi satt oss till bords blir vi serverade ålasoppa. Efter soppan blir de luad ål. Jag äter en stor bit luad, den bästa tycker jag. Efter den luade kommer kokt ål, kokt potatis o senapssås, sedan stekt ål med potatismos o sirap och som avslutning en bit rökt ål. Till efterrätt serveras kaffe och äppelkaka med vaniljsås!
Efter en förträfflig middag i glada vänners lag tar vi en svängom på dansgolvet, sen är de taxin som tar oss tryggt tillbaka till hemmets lugna vrå.
”Mätt o trätt” kan man nöjd krypa till kojs med ett leende på läpparna, Ålagillet är över för i år.

Våra vänner, som inte varit med på något ålagille förr … gör oss sällskap över en kopp kaffe med nybakade bullar innan lunch dagen efter, de är lika glada som vi och klarade den nya utmaningen galant!
Nu vet de vad vi skåningar gör på hösten!

Jag avslutar med en bild från kakbuffén de hade på Café Trolldegen i Degeberga förra helgen.

Ha de gott så hörs vi snart igen!

Ann-Sofie

annsofieålagille annsofieålagille2

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?