Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Genuint & kärlek vid första besöket

Av Petra Ralphén, 5 oktober 2014

Det är en ära att få vara en av de utvalda Ambassadörerna för KID, Kristianstad Österlen Airport.

Jag hoppas kunna inspirera er till nya upplevelser, både lokala och från främmande platser. Mitt första tips kommer redan här då de stänger kök & butik för säsongen om en vecka.

För 2 veckor sedan åkte jag och min man på en Österlenutflykt och besökte för första men absolut inte sista gången Mandelmanns Trädgårdar i Rörum, det var kärlek vid första besöket. Allt ekologiskt odlat sedan 1996, givetvis åt vi deras Trädgårdstallrik där allt är odlat i deras trädgårdar, det var så mycket nya spännande smakupplevelser på samma tallrik att vi satt bara och log oss igenom vår sena lunch. Miljön är oslagbar, stora växthus inredda med udda stolar & bord, en tam höna runt benen och lyfter man blicken växer det både fikon & kiwi där.

I den vackra trädgården växte det mesta, att strosa runt där va underbart. Så mycket annorlunda man kan odla, kommer besöka dem tidigt nästa säsong för inspiration till vårt orangeri vi bygger. Trots att det är sent på säsongen presenterades alla växter i vacker färgprakt, att en odling dessutom kunde kännas modern och som konst tilltalade mig oerhört.

Självklart har de även en butik där de säljer från trädgårdarna. Genuint är mitt bästa ord, har ni inget för er kommande helg så är ett besök här mitt tips.

Mina bilder har enbart gett er en liten hint av miljön, just för att den upplevs såklart bäst på plats. ENJOY!

IMG_2815 (1)

petragenuint2 petragenuint3 petragenuint4 petragenuint5

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?