Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Underbara nejd af Skåne

Av Renee Bertilsson, 5 oktober 2014

Utomlands resor i all ära som är så där underbara att komma iväg på….men visst är det så att vårt Härligt vackra Skåne igentligen slår allt det där….el va säger ni?

Denna helgen har vi upplevt på 2 hjul, ena dagen på cykel och andra dagen på Mc 🙂

Lördagen startade ju lite segt, dimman låg kvar en stund men vid ett tiden sprack solen igenom och då bestämde vi oss för att uppleva den underbara lördagen på cykel, vi lastade bilen med cykel o fika korg sen bar det iväg till Balsby…vårt mål för dagen va att cykla runt Råbelövssjön, konstigt nog under mina 45 år så har jag aldrig gjort det…att man har så mycket vackert mitt framför näsan, visst är det märkligt. Färgerna i naturen är helt underbara nu, det luktar svamp i skogen, gruset knastrade under däcken och vattnet låg kav lugnt på sjön, vi cyklade förbi små underbara stugor, stora slottsliknande hus, gods och beteshagar. Sträckan är 22 km lång, där finns fika bänkar på några ställen och vi hamnade på Ekestads badplats där stannade vi och drack vårt kaffe och åt våra bullar 🙂 delar av sträckan är asfalterad men överlag är det enkel cykling som dom allra flesta klarar av. Har ni inte gjort det så tipsar jag er att göra det, vackert är bara ordet jag vill förmedla.

Söndagen blev det en härlig runda i solen med MotorCykel, målet för dagen va Kivik o Äppeltavlan, ett glatt gäng på 13 motorcyklar samlades på Biltema, turen gick på slingrande vägar Åsum-Gringelstad-Vittskövle-Degeberga-Lökaröd-Lillehem-Agusa-Bertilstorp-Brösarp-Kivik denna vägen kan man även köra med bil, vägarna är jättefina härlig natur och som nu färgerna är ju helt underbara. Nere i Kivik va där mycket folk även denna helg, äppeltavlan va riktigt fin. Det blev en fika i glada vänners lag och sen bar det av hem igen färden hem blev på lite större vägar Brösarp-Österlia-Vittskövle-Everöd-Gärds köpinge. Som sagt vårt Skåne är underbart, njut av den underbara sensommar/hösten 🙂

Tjingeling 🙂

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?