Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

2 kungar, en drottning och det brandgula havet!

Av Martin Bengtsson, 10 oktober 2014

Måndag: Min käre vän Mikael Bergholts kände sig otroligt sällskapssjuk.

Som den fantastiske vän man är, antog jag uppdraget och satte jag mig i bilen och höll honom sällskap hela vägen till hans jobb i Kivik. Väl i Kivik avsatte jag några minuter åt att titta på hur 35.000 äpplen formerats till vacker konst, amazing!

Tydligen hade vännens sällskapssjuka snabbt gått över så nu stod man i hamnen utelämnad till sitt eget öde. Löpning är ju kul så det fick bli färdmedlet hem! Att springa på Skåneleden är både underbart och utmanande och borde vara lika självklart för för en vän av löpning som att tomten har skägg. Vill du också springa här nere men bor längre upp i landet, håll utkik på bloggen för det kan komma organiserade möjligheter framöver men så länge kan jag rekommendera att ni kollar på ett coolt lopp i Trosa som heter Åda Wild Boar.

Tisdag: Dagen då jag skulle få träffa både kungen och drottningen i Stockholm. Även om min ambassadörskollega Malin Bolte är både snabb och erfaren när det gäller Stockholmsresor tror jag mig vunnit en liten seger när jag 08.50 stegar in på flyget och 10.40 står på centralstationen i huvudstaden!  Bra start på dagen!

Första mötet skulle jag träffa löpar- och bloggardrottningen Miranda Kvist och hennes kollegor, Erik och Johanna, på Team Nordic Trail ute i Mörby. Tänk att det kan vara så kul att prata löpning, utmaningar och UTMB poäng!

Snabbt vidare till nästa möte och då hembjuden till kungen av löpnings- och multisportevent, Erik Ahlström. Denne unge herre arbetar på Salomon och ansvarar bla för Salomon trailtour. Dessutom är han delaktig i skapandet av tävlingar som BAMM, Åre Extreme, Kebnekaise Classic och Skyrace så här finns det erfarenhet i massor! Tillsammans med den Brobyfödde turistexperten Bengt Bengtsson satt vi i timmar och pratade, just det, löpning och äventyr! Som avslutning på denna intressanta dag tog vi på oss löparkläderna och pannlampa och sprang ut i natten där Stockholms skidmecka, Hammarbybacken, var målet!

Onsdag: Upp 05.30, buss, tunnelbana, tåg och slutligen flyget hem till Sveriges kanske vänligaste flygplats, Kristianstad Österlen flygplats!

Slutligen säger jag, ÄNTLIGEN! Kung Beutler visar igen vilken fantastisk handbollsmålvakt han är när IFK slår GUIF på onsdagskvällen och hela Sveriges journalistkår får ståpäls av stämningen när det brandgula havet hejar fram sitt IFK Kristianstad.

På måndag är ett nytt spännande möte bokat: På Martin Nygrens selfieskola!

Rapport kommer!

martinbengtssonkungar martinbengtssonkungar2 martinbengtssonkungar3 martinbengtssonkungar4 martinbengtssonkungar5

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?