Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Vår fantastiskt vackra sandstrand. ”Mästarna bakom glaset-mässan”

Av Ann-Sofie Adermark, 15 oktober 2014

 

Havet och stranden är livet,det är de bästa som finns, både för kropp och själ!

Här finner man lugnet. Idag den 11 oktober kunde man ta av sig, gå o strosa i vattnet, bara njuta av att få vara. Vattnet som skvalpar, måsar som skriar. Solen tittar försiktigt fram, längre bort ser man diset och dimman. När man står här mitt i bukten så ser man Åhus hamn långt där borta och på andra hållet skymtar man Kivik och Stenshuvud. Det är trivsamt att bara få vara, ladda sina batterier och rensa tankarna.

Jag tror att de flesta ser hur vackert vi har de, hur bortskämda vi är med milslång fin sandstrand, är tacksam över att vi har paradiset här hemma!

Några vackra avtryck från våra 2-benta vänner.

För någon helg sedan var jag uppe på Cocoonmeeting i Borråkra, utanför Degeberga. Det var invigning av ”Mästarna bakom glaset”. Elna Jolum glasmästarinna invigde utställningen som hon startat. Bagarberta fixar fikan som smakar fantastiskt gott.

Här har vi lingon, gjorda av glas såklart.

Glasmässan är öppen Tors-Sön 10-16 ett par veckor till, finns på Cocoonmeetings, Borråkra, Kronovalls vinslott, Södra Björstorps säteri och självklart på Österlens Glashytta, som Elna är en av ägarna till. ”Varför inte avsätta hela söndagen den 2 Nov och var med om en heldag i hyttan med Workshop om glasets möjligheter i framtiden. Den ges av konstnärer som ställer ut, musiker och andra kulturmänniskor och andra nyfikna på att kanalisera glasets fantastiska möjligheter i framtiden. Maten görs av Eve Maltais vår egna matgudinna. Så kom och njut. För att komma och se fyra utställningar från den 20 sept tom den 2 nov kostar det 100 kr för hela perioden” kan man läsa på hemsidan. 

Hörs snart igen!

Ann-Sofie

annsofiestrand annsofiestrand2 annsofiestrand3

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?