Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Från regn till sol!

Av Petra Ralphén, 20 oktober 2014

I fredags bar det alltså iväg mot varmare breddgrader.

Vi valde Side efter lite jämförande av boenden. Att lämna Valje & på en halvtimme ta sig till flygplatsen var fantastiskt! Vår 5 åring frågade bara 5 gånger hur långt det va kvar och när är vi framme? Det brukar bli väldigt drygt att lyssna på till Sturup eller Kastrup!

Väl framme var det oerhört smidigt vid incheckningen och planet gick i tid från ett regnigt Kristianstad. Legolas kände sig så hemma så han la sig på bänken efter säkerhetskontrollen.

petraregn

Efter endast  3timmar i luften möttes vi av ett molnigt Antalya men varmt och transfern till Side tog ca 1h. Vi såg fram emot att doppa oss i någon av de 5 poolerna men då de låg i skugga så sent på eftermiddagen tyckte vi det var kallt, badkrukor som vi är!! Vi valde att stanna på hotellet och äta, visade sig att de hade några mexikanska rätter, jag tog Chicken fajitas som va makalöst goda!!

I lördags började jag dagen med att försova mig så den planerade powerwalken blev bara fram och tillbaka till affären. Sedan testade jag Hamam för första gången…. Kanske inte helt min grej att en okänd man i pyttelitet skynke skrubbar en så hårt så jag kunde inte sluta tänka på hur jag skulle se ut på stranden, som cykelskrapsår över hela mig?? HAHA! Att han dessutom kallade mig Bebby(baby) typ 20 gånger gjorde det aningen svårt att koppla av…. Där satt jag i bikini och han öste vatten över mig(från fantastiskt handfat i för sig!!)

petraregn2

Efter skrubb va det skumbad och skummassage. Steg 3 var sen helkroppsmassage, turkkillen lämnade då över mig till en söt liten Thailändsk tjej, phue!! 🙂 Efter 45 minuter och 1 liter olja senare fick ansiktet sig en omgång med massage och mask, helt ok för 50 lira, ca 170kr. Men Hamam ska nog upplevas tillsammans med en vän eller partner! 😉 Min hy över hela kroppen blev fantastisk fin och är redo för ny sol!

Vid 11 tog vi hotellets gratis badbuss till stranden, den östra. På väg dit passerade vi antika Side som ser fantastiskt fint ut. Längs med stranden fanns många hak och alla med egna solstolar som va gratis om man åt & drack där. Havet var ljummet och vi badade i de höga vågorna och byggde droppsandslott!

petraregn3Hemma på hotellet igen trotsade jag & Legolas de lite kyliga poolerna och åkte i vattenrutschkanorna, det blir jag då aldrig för gammal för! 😉

Så igår var det äntligen Legolas 5 årsdag och han fick bestämma hela dagen! Vi gick ner till västra stranden, ca 1km. Den var fin, mer långgrund och inte lika höga vågor. Det blev lunch på ett hak längs den vackra och flera kilometer långa strandpromenaden, Legolas såg en bild på spagetti bolognese så va det bestämt, det är hans favoriträtt som går hem alla dagar i veckan.

petraregn4

Foto frånLegolas dag igår! Äntligen 5 år!! Ikväll blir det hotellets mexikanska mat, fjärde kvällen på raken! Mums!!

Soliga hälsningar från Side!! :)!

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?