Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Österlens Glashytta, Södra Björstorps Säteri, en butik och Café Smulan.

Av Ann-Sofie Adermark, 24 oktober 2014

Idag tog jag bilen o styrde den mot både gamla o nya mål!

Österlens Glashytta som Elna Jolom äger tillsammans med Herman blev mitt första stopp. Elna är känd, formgivare, duktig och har idag fått årets nytänkarpris av Sparbanken Syds stiftelse för tillväxt. Med motiveringen ”inspiratör och visionär som stärker regionens attraktionskraft” knep hon utmärkelsen där glashyttan nominerats.

Väl värt ett besök tycker jag. Otroligt många vackra glaskonstverk finns, det är någon sorts lugn o ro på stället trots att de händer något precis hela tiden. Att få titta på när någon gör en glasljusstake är fascinerande!

Sen tog jag mig ner till något fantastiskt vackert Åttakantig byggnad,

Södra Björstorps Säteri. Vilket hus, vilken omgivning!! Så vackert!

Där är den 3:e utställningen av Mästarna bakom glaset-mässan. Mest imponerande var klart byggnaden, att de är så vackert runt knuten, ett par mil söder om flygplatsen o så har ja aldrig varit där förut!!

Efter ett par timmar med många vackra intryck så passade de utmärkt med en god soppa på Café Smulan i Brösarp, trevlig personal och god fika!

Innan de var dags att köra vidare passade jag på att fynda i den lilla klädesbutiken precis intill. Bra personal, det uppskattar jag!!

Tänk så mycket vi har precis runt hörnet, inte behöver man flänga in till stan inte när man har allt möjligt oupptäckt här!

Ha de gott tills vi hörs igen

Ann-Sofie

annsofieglashytta annsofieglashytta2 annsofieglashytta3 annsofieglashytta4

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?