Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Saknar….

Av Petra Ralphén, 24 oktober 2014

En vecka går så fort, så fort…..

Nu är vi redan hemma igen, sitter och laddar upp mina mobilfoton i datorn och saknar redan dagarna i Turkiet. Saknar så mycket mer än värmen, som att se palmer & citrusfrukter i skyn, ett oväntat möte med en kamel och barnens rädsla och förtjusning av detta djur. Saknar att gå i ballerina & shorts, umgås med familjen utan att passa någon som helst tid.

petrasaknarpetrasaknar2petrasaknar4petrasaknar5Saknar att strosa på stranden och samla stenar eller snäckor som tidsfördriv(olagligt att ta med hem från Turkiet). Saknar solen mot huden, doften av solkräm, och sand som skaver i flipflopsen. Saknar faktiskt även att tvätta Anakins napp ren från sand och be honom spotta ut sanden hela tiden, när jag tänker på det så ler jag, det var det enda som var jobbigt på semestern! Hur bra har man inte det då?(Anakin hade solhatt men då jag glömde hans fina hemma fick vi köpa en, en mindre fin som inte fick vara med på bild….. 😉 haha )

petrasaknar6petrasaknar7petrasaknar8petrasaknar9Så när vi hade det som allra bäst, alla njöt vi i fulla drag så började man se det vid horisonten…. Ville inte riktigt tro att denna semesteridyll skulle få ett abrupt slut. Men klockan 15 i onsdags kom de närmre och närmre, solen kämpade sig kvar men till slut var molnen för täta och för tunga. Strandväskan har aldrig känts så tung att packa ihop, ironiskt nog gav den upp och handtaget brast. Värmen föll flera grader och blåst tilltog. Seneftermiddagen spenderades en liten runda i hotellets inomhuspool, skönt men ledsamt.

petrasaknar10

petrasaknar11petrasaknar12petrasaknar13I torsdags vaknade vi av blixtar & åska, ett regnoväder vi sällan skådat. Efter några timmar tog det äntligen slut, vi for iväg på marknad men hela tiden hängde de regntunga molnen över oss. Det blev inga fynd gjorda mer än Legolas som hittade några Ben10 leksaker. Tog en ny taxi ner till Antika Side & Gamla stan. Strosade lite innan vi bestämde oss för att besöka hamnen för att äta, valde ett ställe som alla researrangörer rekommenderade, kändes klyschigt och egentligen emot mina principer att gå dit just därför men stilen på stället och menyn tilltalade så då fick även börsen betala. Vi hann inte ens beställa förrän himlen öppnade sig, ren kaos utbröt, vi hade som tur var ett bord under tak men personalen kämpade med att stänga glasväggarna och skyffla/skotta med golvskrapor bort all vattenmassa som snabbt trängde in längs med golvet. Just då, fanns ingenting mer än att skratta åt hela situationen. Vi fick sitta där i 2 timmar då det ihållande regnade så galet mycket!!! Då var jag extra nöjd med val av restaurang, helst när desserten Mascarpone i en chokladdröm med skogsbär fanns!!! Äntligen uppehåll igen, vi gick en sväng i butikerna, shoppingsuget infann sig aldrig och har man rest så mycket som vi är man ganska mätt på denna kopi-industri…. Min man hittade ett par blå ”Vans” för 15€ och Anakin fick sig ett par bruna ”UGG´S” för 16€, det var det hela! Mörkret hade sänkt sig och vi stannade för den makalöst goda gelaton och just då, då öppnade sig himlen igen, tusentals människor flydde och det va huggsexa om taxibilarna!!! Detta regn höll isig i minst 10 timmar, i vart fall tills vi satte oss på flyget 06.15 i fredags morse. Jag vet att solen visat sig 3 timmar igår i Side, vänner på Instagram har rapporterat, jag hoppas att de som åkte ner med vändande flyg igår får en lika härlig vecka som vi haft och inte mer regn än det senaste dygnet! 🙂

petrasaknar14

petrasaknar15petrasaknar16petrasaknar17Trevlig helg på er!! <3

/Petra

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?