Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Livet i en kombination…

Av Hanna Block, 29 oktober 2014

Löven har lagts sig längs tomtgränsen plank, krattans kraft tar snabbt ihop dem till en stor hög. Det är behagligt och fridfullt att ligga där mitt i lövhögen, njuta av årstidens prakt och att ”bara vara”

Ingen värmeslinga under vägen eller stor lövsug tar bort upplevelsen av den vackra och färgrika årstiden, hösten, denna underbara söndag.

Måndag, vintertiden är här! Skånes alla gårdsalléer bjuder in till prakt. På allt fler skyltar vid dess infarter står det Gårdsbutik, Ekologiskt, Grönsaker, Potatis & Ägg, Honung, Hembageri och Café.
Traktens odlare och livsmedelsproducenter välkomnar till enkla inköp längs vägen hem från arbetet och en älskare av sociala medier finner dem lätt via Facebook – Åhus Torghandel – Widtsköfle Café – Nöbbelövs ekologiska gårdsmjölk – Marcello´s farm Ugerupsdal – Mandelmanns trädgårdar eller hemsidor – www.rathckegarden.sewww.gardsbutiker-skane.se

Fakiren tisdag morgon, check in 8.15 på ”K60” och nu stannar jag för att göra långdag i morgon hem 18.45. Storstan så enkelt och så nära via Österlen Kristianstad Airport är en viktig och avgörande del i mitt liv där kombinationen av boende och arbete måste fungera för att ha bra balans i livet.

Som en fd Stockholmsbo, måste jag alltid ”dofta in” storstan, på med sneakers. Ikväll blev därför en snabb runda på PUB, åkte rulltrappan upp och ner bara njöt av ”fönstershoppingen”, ställde mig därefter mitt bland torghandlare på Hötorget och beundrade all färgprakt av frukt, grönsaker och blommor. Tog en snabb promenad till parken ovanför, där jag log och konstaterad att det var precis som jag minns det inga löv och rena stigar.
Från Sneakers till High Heels, Grand Central väntar. Älskar storstan, dock mest landet tror jag; )

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?