Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Kultur!

Av Hanna Block, 12 november 2014

Kultur!

Mitt inne i en intensiv fas med mycket resor, eller i ärlighetens namn ”Mitt i vardagen”. Mina vardagsresor sträcker sig ofta en till två timmars enkel väg med bil eller flyg. Kristianstad Österlen Airport ett enkelt och bra val och inte förglömma min Audi; )

Resor till och från jobbet, ger ofta tid till att landa i sina tankar och reflektera om dagen eller fundera över något spännande och utmanande som stundar. Gillar den stunden, likväl som mina korta stop i allt resande, låt oss kalla dem för någon form av livsnjutningen (du väljer själv).

Puh, tidig morgon! Morgondiset ligger kvar och dimman ligger tät över sundet (där på andra sidan söderut ligger min favoritstad Köpenhamn). Svänger ner i garaget, snabbt byte av skor, raska steg uppför trappan och äntligen!

Mitt på Sundstorget, andas in några djupa andetag. Njuter, vänder mig om och beskådar ett av vackert anslag kring Dunkers Kulturhus första Nordiska konstsalong (jurybedömd). Upp med IPhone fotar den bedårande byggnaden, som fylls av kulturella möten och jag längtar redan till att få sitta i deras fika och insupa denna känsla som Dunkers Kulturshus ger. Raska steg vidare.

Dunkers

Blickar dock upp mot Rådhuset, kan inte annat än tycka att det är en vacker och ståtlig byggnad med magnifikt torn som berättar mycket om vår historia.

Rådhuset

Ett annat torn i staden får min uppmärksamhet när det är dags att lämna vackra Helsingborg, Zoégas klocktorn med en anrik historia. Älskar Kaffe!

Väljer du Kristianstad Österlen (att bo, turista, arbeta, vila etc) får du en närhet till denna stad fullt av Kulturutbud, om inget annat upplev gamla minnen (eller ett nytt?) ”tura” Helsingborg-Helsingör, och njut av ett smörrebröd & Tuborg; )

Gillar du som jag sociala medier? Följ Kristianstad Österlen Airport, Dunkers Kulturhus på Facebook hitta guldkornen!

Du vet väl att Facebook är större än Indien och snart lika stort som Kina?

Jag hjärtar #hjartakid Vad hjärtar du?

Hanna

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?