Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Hur kan en 6-åring låta så mycket?

Av Gäst ambassadör, 14 november 2014

Vi är en familj bestående av 2 vuxna och 3 barn, ganska nyligen nedflyttade från Stockholm. Vi är otroligt stora konsumenter av idrott, vi älskar att:

Så när flyttlasset går till Skåne, och närmare bestämt till Åhus, så var det ju inte utan att vi var lite oroliga för hur vi skulle kunna hitta substitut till det stor idrottsutbud som finns i Stockholm.

Nu nästan 2 år senare frågar vi oss hur vi kunnat klara oss i Stockholm i alla år utan all idrott, VI HAR KOMMIT TILL HIMMELRIKET!

Vi har varit och tittat på tjejfotboll på högsta nivå – senaste matchen var mot Lindköping. Det var kallt, regnigt och blåsigt och vi hade för lite kläder på oss. När jag i pausen frågar Olle om han vill åka hem så är hans naturliga fråga, varför då har Tuva (lillasyster) gjort sig illa… I hans värld finns det inte att gå hem innan matchen är slut. Att vi dessutom vann med 1-0 var kanon, men det sköna med vårt idrottsintresse är att det inte alltid är det viktigaste med vem som vinner.

Senaste matchen vi var och tittade på var KIKs hemma match mot Halmstad i söndags. Olle, Lisen och deras kompisar Sixten och Filip gjorde vad de kunde för att få med sig publiken i att lyfta laget. De var jätteduktiga och även om Olle tyckte det är personerna på ståläcktaren som ska leda vägen så även var han nöjd med deras insats som påhejare… KIK leder hela matchen och spelar säkert, sedan går barnen iväg för att köpa korv, då gör Halmstad mål… Ingen fara på taket tills barnen måste gå och kissa, då gör Halmstad 2 mål till och tar ledningen, från nu är barnen beordrade att inte lämna sina platser förrän matchen är slut. Med ca 2,5 min kvar reducerar KIK till 3 lika och när vi på något sätt lirkar in pucken med 12 sekunder kvar tror jag att alla barnen ska spricka – jag skriker själv allt vad jag kan men tittar ner på min stora 6 åring (som snart ska bli 7) och kan inte annat än att tänka hur kan en 6 åring skrika så högt!

Tack KIK och tack alla ni andra fantastiskt duktiga idrottare i Kristianstad med omnejd som förgyller våra dagar, kvällar och helger. Vi ser fram mot att följa er i vått och torrt med stort intresse.

Hälsar

Henrik, Olle och Lisen

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?