Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Internationella toalettdagen

Av Petra Ralphén, 15 november 2014

Nej jag skämtar inte.

Vi bor i Valje, en liten by som är delad itu, i två län. ”Självklart” är vi fortfarande Skåningar med ca 300meter till bäcken som är gränsen. Vi tillhör alltså Bromölla kommun och får därmed deras kommuninformation i brevlådan. Oftast bläddrar jag igenom för att se vad som ska hända kommande månad. Och så läste jag plötsligt rubriken; Internationella toalettdagen. Men vänta nu tänkte jag, ska ALLT ha en egen dag? Även toan?? Nu får ”de” väl ändå ge sig! Men så läste jag vidare: ”Tillgång till rena toaletter har stor betydelse för folkhälsan och en del av utställningen berör detta allvarliga ämne.” Efter en helg då vi drabbades av maginfluensa första gången någonsin kan jag inte annat än att hålla med!!

”Vi uppmärksammar Internationella Toalettdagen genom en utställning tillsammans med Iföverkens Industrimuseum. Utställningen kommer att finnas tillgänglig på biblioteket från den 10 till den 28 november. Under den aktuella dagen, 19 november, finns möjligheten att besöka Iföverkens Industrimuseum och ta del av bygdens och industrins toaletthistoria.”

Så, på onsdag kan ni väl skänka toaletten lite extra omtanke, en rejäl städomgång med alla powerprodukter, städa ur kommoden och piffa med lite nya handdukar, tvål & doftljus!

Bjussar på två bilder från vår gästtoalett som designmaterialisten i mig älskar!

/Petra

petratoa petratoa2 petratoa3

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?