Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

När Du Äger Världen

Av Marco Thiele, 18 november 2014

25 oktober, Kulturkvarteret. Handsome Family. Kristianstad. Utsålt.

Så skulle rubrikerna lyda om konserten nått framsidan av en tidning. Stämning, kärlek och ståhej blandat med musik och amerikansk svart humor. Absolut en upplevelse för entusiaster och ölhävare. Innan konserten förväntade jag mig ren och skär musikalisk älskog från det amerikanska Country/Americana- bandet Handsome Family, jag förväntade mig intimitet och lenaste mörker. Jag fick vad jag ville, och mer därtill.

Låtarna spelades upp en efter en, sångaren Brett Sparks skämtade med sin fruga tillika bandkollega Rennie Sparks. Ungdomarna skulle tveklöst hashtagat ”Njutbart” på sina sociala förlängare. Det är väl just där min extra personliga glädje låg, ungdomarnas entré. Som arrangör är det alltid lättare att dra den äldre publiken, antagligen då exalterandet av konserter och köpta CD-skivor ligger i deras natur. Medan vår generation känner en allt för stor bekvämlighet i Spotify och Youtube- klipp, dekadensens vägran uppstår.

Konsertens intimitet och den varierande åldern, blandat med Brett Sparks sound och humor, gjorde Handsome Family spelningen till en kärleksfull upplevelse.För er som inte bestigit Kulturkvarterets dörrar än – beordrar jag er att göra det-, iallafall ni som är ett fan av Lunds majestät ”Mejeriet”. Potentiellt röj i Kulturkvarterets lilla sal, med givet alkoholtillstånd, gör Kulturkvarteret till något extra i vår 400-åriga unga stad.

RockKristianstad tar fart i veckan då förra KISS turnerande förbandet ”Satan Takes A Holiday” äntrar Biljardkompaniets scen onsdagen den 19/11 samt att svenska rockkungarna ”Sherlock Brothers” spelar  fredagen 21/11 på biljardkompaniet. Givetvis finns Drama Management på plats som arrangör.Klapp Klapp! ”Rock´N´Roll is forever”, som en nykter Keith Richards hade sagt.

Kristianstads gator lever höst, mörkret kommer tidigare än innan och högtalarens skimmer skruvas upp. De klassiska röda snöstjärnorna sätts upp på diverse träd i city, bara för att ge folket lite mera kärlek och lite starkare ljus. Bara för att andas, bara för idag. Kullerstenarna visar dig vägen mot stans mysigaste Kafé. Ta din partner, vän, mamma, pappa eller den du älskar i handen, håll hårt, för ingen dag är den andra lik. Inget är finare än Kristianstads nyanser under höstfiltret. Och inget är finare än kärleken från en annan människa, då du känner dig oövervinnerlig, då du känner dig leende och absolut rostfri – När Du Äger Världen. Även om det bara är för några dagar eller för någon minut, men låt den stunden börja idag och låt den stunden vara så långt ditt andetag räcker. Andas sedan ut, blunda ett tag, känn känslan och andas in igen. Vägra förlora en enda sekund.

Musiktips till höstens kyssar och brandgula fana:

Filip Johansson – Since We Were

Ni hittar skivan på Spotify.

 

#Njutbart

Marco Thiele

Drama Management.

 

 

Här är förresten en bild på Johan Ingvarsson, vår vinnare av Kristianstad Österlen Airport och HjartaKids tävling av två styckena Handsome Family biljetter:

thiele

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?