Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

NYC is in my DNA…

Av Malin Bolte, 21 november 2014

<3 KID-väskan har nu åkt CPH – EWR (kan tro det är Everöd hahaha men det är Newark) t/r och jag kan konstatera att väskan är en perfekt cabinväska. Eftersom jag har svart bälte i shopping maxar jag alltid vikten jag få ta med mig (på hemvägen) och denna gången klarade jag mig på ”håret”…

malinnyc3

I <3 NY och nu har jag varit där 2 ggr på 3 veckor;) Först åkte jag dit och sprang NYC Marathon med Asics (huvudsponsor för loppet) och Springtime som arrangerar resor dit varje år. Många tycker nog jag är galen som varit där 2 ggr på så kort tid men det är min favvostad och det var 2 helt skilda resor en som hade fokus på löpning och en BARA på shopping o social samvaro.  Dessutom är det en ynnest att få en startplats till NYC Marathon. Tack asics <3. Jag bloggar även på Runners World så där kan du läsa mer om loppet;)

http://http://www.runnersworld.se/blogs/malinbolte/varldens-storsta-marathon.htm

Jag har rest till NYC sedan jag var 17 år och blev förälskad direkt. Detta ÄR ”MIN” stad, denna puls och intensitet gör mig fullständigt lugn. Den har allt och något för alla. Dessutom tar NYC ”a whole lifetime to experience”, som ett butiksbiträde sa till 2 turister som skulle stanna i NYC i 3 dagar. Man upplever nya saker varje gång. Andra resan var en födelsedagsresa för min mamma så jag, min lillasyster och mamma åkte dit. Vi var där tillsammans för 26 års sedan!!! Vår mamma kom på denna önskan då jag, mina äldsta döttrar och hon var där i fjol.

Det finns så många tips att ge men jag ska försöka hålla mig ”kort” för att inte tappa ert intresse;)

Några av MINA bästa NYC tips

Res dit UTAN packning, för i NYC ska man shoppa. Lägg den lilla cabinväskan i din stora på vägen dit. ALLT ska fyllas;)

Boka hotell ganska nära subway då det är smidigt/snabbt att åka. Kolla också av storleken på rummen, ibland är rummen verkligen små. Subway-kort kostar 30 dollar för 7 dagar, vilket är kalas. Förbered resan så får du mer ut av den och du undviker för många ”turistfällor”.

malinnyc5

Snabbaste, enklaste och billigaste sättet att transportera sig i NYC

Hotelltips (finns massor, massor av fler)

Waldorf Astoria

The Standard

Paramount

Affina Manhattan

malinnyc6

Älskar kaffe på Starbuck som dessutom öppnar 06:30 vilket passar mig;)

Restaurang tips

Det finns sååååå galet många restauranger i NYC, men man ska alltid var noga med sina restaurangval tycker jag….

Aquavit – 2 Guide Michelin stjärnor och en svensk tjej som kökschef, Emma Bengtsson.

Red Rooster – Svenska Marcus Samuelssons har coolaste restaurangen i Harlem.

Spice Market – Asiat i Meatpacking men bra avsmakningsmenyer

Balthazar – Fransk i SOHO som jag alltid vill tillbaka till

The Standard Grill – Grill i Meatpacking

EATALY – Italienare i Flatiron District, supercoolt ställe en skönaste känslan.

The LOEB Boathouse – internationellt i ljuvligt romantisk miljö. Här finns även ett enklare fik där du kan ta en burgare, en kaka eller bara en kopp kaffe etc.

malinnyc7

Boathouse

malinnyc8

EATALY – ”life is too short to not eat well”

Bästa burgarna

Shake Shack – Ekologisk fast food. Läste om detta stället i Marcus Samuelssons blogg för något år sedan. Han hade rätt, dom är goda!!!

Burger Joint – ”Hak” bakom ett draperi på fina Le Meridien hotellet.

5 Napkin Burger – klassiker

Har hört att Spotted Pig och J.G Melon också ska ha galet goda hamburgare. Tur man ska åka hit fler gånger;)

malinnyc9

5 napkin burger

Bästa pizzan

malinnyc10

John´s pizza

 Roof top bars

230 fifth

malinnyc11

230 fifth Rooftop Garden

The Standard Hotel – Le Bain

Frukost/FIKA

Starbucks

Pret A Manger

Dean Deluca

FIKA , det nya vid Battery park är galet fint. Här serveras bla kaviarmacka, kanel- och chokladbollar, prinsessbakelse. Man kan även bla köpa Lingonsylt. Små dekorativa svenska saker finns smakfullt lite överallt, orange dalahäst, vit älg, fototapet av vackra Stockholm, tapet från Svensk Tenn i hallen vid toaletterna;) I <3 FIKA

 

 

malinnyc14

 FIKA

Magnolian Bakery

malinnyc16

Den godaste pajen ever!!! Värd varenda kalori <3

Shopping

Bäst är variationen med allt från Outlet i Woodbury, top shopping i SOHO; Meatpacking, 5th ave, Madison, Upper West. Jag brukar hänga mycket på Bloomingdales (obs! 10 % discount for visitors) USA är kupongernas land så vill du ha rabatt på rabatt, använd kuponger.

Måste butiker för mig är;

UGG´S – Höga, låga, bruna, rosa, ja man kan ha hur många som helst…

Tod´s – Den enda high heel som är ”snäll” mot dina fötter

Ralph Lauren – RL ingår liksom i en USA resa

Louis Viutton – LoVely place as always <3

Uniqlo – Ett måste om du gillar dunjackor

Abercrombie & Fitch – Mörkt, coolt, hög musik och galet sköna kläder

Victoria secret – ”VS ger dig vingar”

Asics – 2 nya fina flagship stores i Midtown och Meatpacking <3 asics

Bloomingdales – här finns i princip allt, 10 % visitors discount

Macy´s  – stökigt men man kan göra bra fynd och 10 % visitors discount.

Century 21 – väldigt billigt, stökigt och jag får panik efter ca 30 min hahaha

Apotek – inköp av nagellack (bara Essie & OPI) , D-vitamin och Omega 3.

Sevärdheter

Åk runt på Manhattan – alla område är olika och härliga att uppleva. Kontrasterna är stora  mellan, China town – SOHO – Little Italy – Meatpacking – Midtown – Upper East – Harlem etc. Jag gillar hänga överallt!

Frihetsgudinnan – Den vackra gåvan till USA från Frankrike 1886.

Freedom tower  – Man får gåshud när man är där, tänk på allt som hände den 9/11 – 2001. Det går inte att förstå….

Brooklyn Bridge – gå eller cykla  över och njut

Empire state building – åk upp tidigt på morgonen så slipper du köa.

Rockefeller center – bla den klassiska isbanan

Time square – folktätt, intensivt med det tillhör att gå hit och känna känslan

Centralpark – åhhhh så vackert och mysigt att gå eller springa i. Aldrig sett så många lösa hundar springa lydigt omkring på morgonen.

FN huset – viktigt ställe för världen

High line – en övergiven järnväg som blivit ett vacker promenadstråk

Love & Hope sign

 malinnyc17

Brooklyn Bridge 

malinnyc19

Freedom tower 

Sedan finns massor av sport bla NYR mitt favvolag (bara pga Henrik Lundqvist) att titta på , musikaler, museer, åka helikopter över Manhattan etc etc

Jag har lovar mig själv att åka hit 1 gång/år…och denna gången hade jag 8 hg kvar att fylla i väskan. hahaha = SHOP till YOU DROP!

ENJOY!

KraM

PS. Ta med liten resväskevåg så kan du väga ditt bagage så du kan max hahaha

malinnyc               malinnyc18  IMG_3044malinnyc20malinnyc4

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?