Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Vilda livet…

Av Hanna Block, 11 december 2014

Varning går ut på radion, märker att bilarna framför mig saktar ner i korset vid Hasslö på vägen mot Karlskrona. Ängarna sprider ut sig i det annars karga landskapet. Mitt där ute i det höga gräset står den ståtliga Älgfamiljen. Älgen, även kallad skogens konung. Värdig, samt fascinerande att studera.
Inte långt ifrån, närmare bestämt mot Karlshamn som jag precis passerat, finner du Eriksberg. Nordens största Safaripark, där möter du det vilda livet på djurens villkor. Inom området vandrar vilda kron- och dovvilt, visenter, vildsvin och mufflon fritt omkring tillsammans. Värt ett besök likväl för unga som gamla.

www.eriksberg.nu

Glider vidare i ett mörkt och tyst landskap, in genom staden som i vår närhet bjuder på den absoluta vackraste entrén. Klippor, hav, viadukter, broar och en pittoresk vy över ö-landskapet, Blekinge Skärgård.

Karlskrona ett givet val, när din nyfikenhet av ubåtsjakt blir överhängande; ) Missa inte ta med barnen på en fantastisk rundtur. Från tillverkning av Ekan till att få en rundtur på Marinmuseet, där du även avnjuter lunchen. Traktens goda Kroppkakor och den hemlagade glassen är ett måste.

www.marinmuseum.se

www.skeppsgossen.se

När du sedan precis som jag tar siktet åter till Österlen Kristianstad passerar du Sölvesborg, med Europas längsta gång- och cykelbro.

www.solvesborg.se/solvesborgsbron

(ToR Österlen/Kristianstad – Sölvesborg-Karlskrona, en resa värd att rekommendera)

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?