Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Mormor i Åhus med barnbarn i Stockholm…

Av Gäst ambassadör, 14 december 2014

Livet för mormor i Åhus som ska kombineras med barnbarn i Stockholm är knappast en lätt ekvation att få ihop när det kommer till att träffas och umgås. Hur gärna man än vill. Problemet är knappast viljan och längtan efter varandra. Det är tiden. Och avståndet.

Att som aktiv 14- och 17-åring sätta sig på tåget, åka till Hässleholm, byta där för att ta sig vidare till Kristianstad och sedan ta lokalbussen till Åhus kan vara väl så mysigt – men det tar tid. En helg hos mormor och morfar blir från en sen fredag kväll till att åka hem på söndag efter lunch för att hinna hem i tid. Det var så Pellas helg i Åhus såg ut för tre veckor sedan.

Igår fyllde Hedvig år och ville ha middag för släkten (inte helt enkelt när de flesta bor i Åhus och Göteborg…). I tisdags när mormor fick veta detta bestämde hon sig för att åka upp och bestämde sig för alternativet med flyg.

Så blev det fredag, stormen kom och tågen blev inställda. Men mormor kom upp – på 50 minuter. Från Everöd till Arlanda och hon tog (80 år ung), tåget till city där vi stod med bilen för att hämta upp. För mormor tog det två timmar från dörr till dörr.

Mamma-och-Pella-e1418588709309

Efter två dygn tillsammans har vi hunnit med både restaurangbesök, tårtbak, kalas, samtal och mys.

Nu skiner solen och om ett par timmar är det dags att skjutsa mormor till flygplatsen i Bromma, som endast ligger 10 minuter bort.

Smidigare och enklare kan det knappast bli att över en helg kunna umgås i lugn och ro.

Hälsningar Lotta Bergqvist, dotter till Bodil och mamma till Pella och Hedvig.

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?