Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Med Forest Gump blir ”galet” är ett relativt begrepp!

Av Martin Bengtsson, 21 januari 2015

martinbengtssongump

Precis hemkommen efter Sandsjöbacka Trail bestående av 83 km löpning och 1500 höjdmeter mellan Tjolöholms slott och Slottsskogsvallen i Göteborg. Stora delar av banan gick på motsvarande vårt underbara Skåneleden men fylld av gyttja, vatten, berghällar men också bitvis helt fantastisk miljö!

Undrade du varför? För det är så fantastiskt att utmana sig själv, att testa gränser! Kroppen är en fantastisk maskin och kunde bara hjärnan prata lite tystare med kroppen när man börjar bli trött klarar man mycket mer än man tror! Sen är det en otrolig känsla att passera målgången och känna ”Jag klarade det” så man kan börja leta nya utmaningar!! Blev det begripligt? Inte??

martinbengtssongump2

Run Forest, run!! (Han sprang väl i drygt 3 år sen gick han hem!)

Om någon tycker att 83 km terränglöpning är galet hör här:

Med precis 3 månader kvar till Åda Wild Boar Race i Trosa är det full gas på planeringen. Otroligt glädjande är att ett antal riktigt duktiga, och för somliga säkert helt galna, löpare kommer under helgen för att både föreläsa och springa.

martinbengtssongump3

Elov Olsson! Killen som nyligen sprang makalösa 253 km på 24 timmar på en inomhusbana i Växjö! Jag sprang bredvid Olov några av de sista timmarna då jag själv skulle springa 6 timmars och det var något av det häftigaste jag sett i löpväg. Tror det var Johan Lantz som stod utanför toaletten och tog tiden med sin mobil i handen för på dass skapas inga vinnare! 🙂

Kristina Paltén: Tjejen som nyligen slog världsrekord med 32 mil på 48 timmar på ett löpband. Jag säger det en gång till! 32 mil!! Det måste vara bland det mest mentalt påfrestande man kan göra!? Det är väl vad ett normalt löpband går på en månad på ett gym! Hatten av för det!

Avslutningsvis: Löpning ska vara kul och njutbart! Det spelar ingen roll hur långt eller hur snabbt du springer, det ska vara kul! Jämför dig bara med dig själv, annars är det stor risk att du aldrig blir nöjd oavsett hur långt eller snabbt du tar dig fram! Sätt upp dina egna mål och känn dig nöjd när du når dem! OK?

Skåneleden i vår? Såklart så håll koll på bloggen om du vill hänga på!!

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?