Senaste inlägg Populäraste inlägg Mer av samma författare

Få senaste inlägg automatiskt

Ett annorlunda inlägg

Av Martin Nygren, 9 februari 2015

En transport mellan två avd på sjukhuset kan innebära att man i en hiss och några korridorer hinner vända upp och ner på existentiella begrepp och bekräfta meningen med livet.

En transport som föranleds av tretton dagar utan att få behålla någon mat, minus elva kilo på vågen och en mängd prover som inte vill berätta vad som är fel. Efter mindre behaglig undersökning av magen invändigt konstateras det en kraftigt inflammerad tarm. Efter många dagars ovisshet (som alltid är värst) ställdes en diagnos och behandling kunde inledas. Svenska sjukvården är fantastisk. Jag är ypperligt tacksam för hur man blir omhändertagen när man som ”Bamse” plötsligt får slut på dunderhonung och visar sig vara oerhört mänsklig, skör och förstår hur snabbt livet kan vända.

Killen som rullar mig till undersökning berättar att han och hans flickvän sålt den dyra lägenheten till fördel för en billig stuga och ämnar spendera i upplevelser och resor. Blir tårögd av glädje när människor väljer väg i livet för sin egen skull och inte vad andra eller jante ”förväntar” sig att man bör eller ska.

”Den friske har mängder utav önskningar, den sjuke bara en.” Tänker inte dramatisera min egen situation, är på god väg tillbaka till hälsan igen, men vill mana till eftertanke. Jag lever ett fantastiskt liv och har alltid varit tacksam för att jag mår bra.

Livet är en resa och varje dag är en dag i våra liv. Vare sig det är en måndag eller en lördag. Tjugofyra timmar du väljer vad du vill göra med. Välj glädje, välj tacksamhet och var lycklig för det lilla. Hur mycket familj och vänner betyder blir uppenbart när man plötsligt inte kan fixa allt själv. Glöm aldrig att visa hur mycket du uppskattar dina nära och berätta att du älskar dem. En dag kan det vara för sent.

Idag fick jag efter snart tre veckors sängliggande en halvtimmes promenad i solen med en god vän. Bästa stunden på så länge jag kan minnas.
Kärlek / Martin

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?