Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Funderar du på att flytta till Skåne?

Av Mi Jönsjö, 13 februari 2015

Idag har det känts som vår i luften här i Skåneland.

När solens strålar äntligen börjar värma igen så längtar hela kroppen ut. Trots att jag vet att det om ett par veckor kan vara full vinter igen så låter jag mig gladeligen luras och jag låtsas som om våren är här för att stanna. Det är sådana här dagar som jag förstår varför jag bor där jag bor. Ja, jag är part i målet, jag vet. Men havet, stranden och skogen ger så fantastiskt mycket energi, men också det där härliga lugnet som vi så väl behöver emellanåt.

MiSnickarhaken

Vågar du driva företag i en by?
I Åhus har vi plats för fler. Funderar du på att bryta upp från din vardag och börja om någon annanstans så tycker jag att du ska besöka Åhus, med regionen runt omkring, och känna in atmosfären.
Jag har nyfunna vänner som har bott i stora delar av världen men som sedan några år tillbaka har landat i just Åhus. De har fullkomligen förälskat sig i vår lilla medeltida stad. De inte bara bor i Åhus utan driver också sina företag härifrån. Under den korta tid de har bott här så har de skaffat sig ett stort socialt nätverk med många nya vänner.

Tycker du om att nätverka?
Här finns flera olika organisationer som arbetar för ett bra företagsklimat. Platsorganisation Åhus och deras företagarnätverk Åhus Business kan ges som exempel. Och du, gillar du golf så har du hamnat rätt. Här kan vi spela golf nästan hela året runt. Det är bara snön som kan stoppa oss. När du har flyttat hit och vill fortsätta driva business i Stockholm så går det alldeles lysande eftersom vi har regionens flygplats inom 15-20 minuters avstånd.

MiGolfbanan

8 välkända företag
Det kan vara intressant att känna till att i ”lilla” Åhus med omnejd har vi väletablerade internationella företag som The Absolut Company, Malmsten, Ateljé Lyktan AB, Blå Station AB, Knauf Danogips GMBH, Åhmans, Åhus hamn och Malmbergs. Dé ni!

Hur vill du leva?
Här är som sagt helt underbart att bo året om. Det är klart, du behöver gilla pulsen på sommaren då Åhus intas av turister och evenemangsbesökare. Och lugnet under vinterhalvåret, då du tar en strandpromenad utan att möta en enda människa så långt ögat kan nå. Under sommaren har vi stora sportevenemang på stranden; som till exempel Åhus Beachhandboll Festival och Åhus Beach fotboll. Vi har även sommarkonserter, midsommarfirande, hamnfest, Åhus Master (golfevent,) visfestival med mera. På vintern vilar vi upp oss inför nästa sommar.

MiTallen-och-bryggan

4 olika sätt att bo på i Åhus
I Åhus kan du välja hur du vill bo eftersom det finns skiftande boendemiljöer. Bo i ett villakvarter med närhet till skola och lekkompisar eller varför inte renovera ett äldre hus mitt i centrala Åhus. Välj att bo ”i skogen” med sommarstugor som närmaste granne och ha gångavstånd till stranden eller bosätt dig på en gård på landet. Det är bara att välja vad som passar dig bäst. Så vad väntar du på?Åhus next!

Länkar:

Åhus Sweden – Åhus platsorganisation

Åhus Business – företagarnätverk

Åhus Beachhandboll Festival

Åhus Beach fotboll

Kristianstads Golfklubb i Åhus

Bilder: Lennart Johanzon

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?