Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Ett helt nytt utseende och nya spännande initiativ

Av Henrik Bergqvist, 15 februari 2015

Så har vi lanserat en helt ny och mer visuell HjärtaKID.

Vi har utvecklat en elegant ny hemsida och en splitterny Facebook-sida där vi ska prata lite om vad som händer ”backstage” hos oss på HjärtaKID.henrik indlägg

Många har frågat om bakgrunden till detta projekt och vill gärna veta lite om de tankar vi har med projektet.

HjärtaKid startades upp som en icke kommersiell marknadskanal för att hjälpa till att sälja in en resa från KID till Kroatien hösten 2014.

Ett antal personer med stort kontaktnät i Kristianstad området bjöds in till att bli ambassadörer och skriva dels om KID som det bästa alternativet att flyga ifrån, både utifrån perspektiven att det är kostnads effektivt men även mycket lättare, och dels Kroatien som en destination att besöka.

På väldigt kort tid såldes resan slut och samtidigt visade sig att det var många personer som fortsatte att gå in för att läsa historierna på webben. Ett stort antal andra personer hörde av sig och ville dela med sig av sina berättelser från sina upplevelser både i närområdet men även när de var ute och reste.

I September 2014 var vi 12 ambassadörer som skrev regelbundet och antalet läsare växte för varje dag. HjärtaKid växte vidare under kommande månader och det stod klart att det fanns något bra att bygga vidare på. Antalet läsare fortsatte att öka, flygbolaget Scandjet valde att publicera 6 helsidor med texter och bilder tagna direkt från HjärtaKid samtidigt var det fler och fler som ansökte om att få bli ambassadörer.

I takt med att skrivandet om lokala upplevelser tog större och större plats på HjärtaKid var det många lokala företag, events och aktiviteter som uppmärksammades och vi fick återkommande feedback på hur det hjälpte företagen i sin exponering och sin kommunikation. Påtryckningar från näringslivet om att titta på ett mer systematiskt jobba med att exponera de lokala företagen växte fram i under samma tid som det stod klart att HjärtaKid behövde att struktureras om och anpassas för nästa steg.

En ny och tydlig strategi för HjärtaKid arbetades fram:

Forumet där historier och tankar, från hjärtat, samlas och förmedlas vidare för att skapa värden för personer och organisationer i regionen

På näringlivsdelen har vi inlett samarbeten med Näringslivscheferna på de 11 kommunerna runt KID , de har välkomnat initiativet till att få möjlighet att berätta om allt positivt som sker i deras respektive kommun.

Så håll ett öga på alla ambassadörernas inspirerande inlägg under det kommande året.

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?