Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Inspirerande studieresa!

Av Karin Kroon Gunnarsson, 20 februari 2015

Att vara näringslivschef i en kommun är nog ett av världens roligaste jobb. Har man dessutom förmånen att vara det i Skåne och i en kommun med ett härligt läge med många företagsamma människor så man lyckligt lottad. Det är jag, då jag har den härliga uppgiften att få arbeta som näringslivschef i Hörby kommun.

Många av mina uppdrag handlar om att möta våra företagare, skapa förutsättningar för dem att utvecklas och växa i vår kommun och lyssna in deras behov. Det innebär många stimulerande möten och massor av spännande frågeställningar.

Såväl som att företagen ständigt behöver utvecklas och möta nya utmaningar och marknader så behöver vi i kommunerna utvecklas och lära oss nya saker kontinuerligt. Förra veckan var ett sådant tillfälle då jag och några kollegor fick tillfälle att omvärldsbevaka och inspireras!

Jag packade givetvis i min nya tjusiga väska och sen gick färden till Karlshamn och Kalmar. I Karlshamn träffade vi näringslivschef Ulrika Nordén Johansson. Det händer mycket i Karlshamn och det är häftigt att se hur mycket likt vi gör men samtidigt finns det ständigt nya infallsvinklar. Karlshamns kampanj ”Gilla Karlshamn”  http://gillakarlshamn.se/med företagen vid rodret inspirerade mycket. Så rätt tänkt att enas om att skapa goda attityder, tillsammans blir vi ambassadörer, precis som den goda tanken med Hjärta KID. Tiden gick fort och vi fick snart ge oss ut på vägarna igen mot Kalmar. Under vägen växlade vädret mellan nästan alla tänkbara väderlekar, sol, snö, hagel, storm, regn. Mystiskt!

Efter en trevlig kväll i Kalmar och en god natts sömn så var det dags för möte på vår kommunikationsbyrå Kreation. Vi fick en spännande genomgång av olika case och noterade med förtjusning Östra Göinges goda arbete med såväl platsvarumärket som kommunens varumärke. Så bra det blev! Folktandvårdens kampanj, ”Fräscha kyssar” imponerande också stort. Det skapade en hel del idéer. Vi startade även upp diskussionerna kring ett kommande marknadsföringsprojekt för Hörby och fick en del kloka frågor att fundera vidare på.

Vi avslutade studieresan med en dragning om Destination Kalmar på Kalmar slott. VD Åke Andersson beskrev med stor passion hur arbetet utvecklats i Kalmar och hur man idag jobbar med destinationsutveckling. Idrottsturism var en av många idéer vi tog med oss hem.

Efter ett snabbt besök hos en f d kollega där vi nästan blev förstummade av hennes fantastiska lägenhet, vilken utsikt, så vände vi söderut igen. Nöjda, inspirerade och fyllda med energi,

Intresserad av världens roligaste uppdrag?

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?