Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Med Sparrow Aviation till Berlin!

Av Gäst ambassadör, 2 mars 2015

Idag fick jag möjligheten att åka med på premiärturen från Kristianstad Österlen Airport till Berlin med flygbolaget Sparrow, eller rättare sagt jag var med en liten bit av resan.

Flygbolaget Sparrow som trafikerar Arlanda – KID (internationella IATA kod för att identifiera alla flygplatser runt om i världen, KID=Kristianstad Österlen Airport) satsar vidare på oss här i nordöstra Skåne. Genom ett samarbete med Kalmar-Ölands flygplats har vi nu ytterligare tillgång till en av Europas hetaste städer, Berlin. Oavsett om avsikten att åka till Berlin är i affärer, privat eller helt enkelt som ett mellanstop för att nå någon av alla de andra destinationer som finns på den meny som Berlins flygplats, Tegel, erbjuder så kan vi nu göra det direkt utanför dörren… och dessutom på den tid det annars tar att komma till gaten i någon av de andra alternativ som erbjuds!

Berlin

Nu kom jag ju dessvärre inte hela vägen till Berlin utan var tvungen att hoppa av i Kalmar för ett möte med syfte att hitta gemensamma nämnare till att marknadsföra produkten (ja det heter så i flygbranschen också även om det är en flygresa vi pratar omJ ) Berlin, en produkt som vi tillsammans ska jobba med för att få så många som möjligt att åka till. Kalmar-Öland har gjort mycket och ligger en bit före oss och genom att vi delar på antalet flygplatser och antalet är begränsat så gäller det att gå in och boka för den som vill vara säker på en plats – tider och priser finns på www.sparrow.se.

Tiden var det ja, det tog 22 minuter att flyga till Kalmar och på vägen hem från Kalmar senare på eftermiddagen berättade Mia (förmodligen en av världens trevligaste flygvärdinnor) att flygningen till Berlin hade tagit 53 minuter till. Dvs en total flygtid på 1.15 minuter i luften, lägg till ca 30 minuter så har du hela sanningen – 1.45 minuter för att nå ut till resten av världen, helt magiskt!!!

Tidur

Mia, flygvärdinnan ni kommer ihåg, på Sparrow var besviken för att hon inte hade hittat Berlinermunkar att dela ut på planet idag, en sådan sak gör ju dessutom att inte bara Berlin är målet utan resan i sig är även den något att se fram mot. Tack för idag Mia och vi ses snart igen, förhoppningsvis på en resa till Berlin.

Berlinermunk

Hälsar

Henrik

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?