Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

På okänd mark i Berlin.

Av Gäst ambassadör, 6 mars 2015

B & B, Berlin & blogga, är outforskade områden för mig. Det ena skrämmer mig betydligt mer än det andra.

Sedan några år tillbaka har jag haft en önskan om att det hade varit roligt att börja besöka storstäderna runt om i Europa. Detta har dock inte blivit av. När möjligheten plötsligt dök upp en fredag i februari var jag inte sen med att säga – Ja gärna!

Jag börjar helt enkelt min ”rundtur” runt Europa med Berlin.

Att resan skulle göras med en av mina finaste och klokaste väninnor gjorde ju inte saken sämre.

Sist jag och Mi var ute på turné var vi på Malta och den resan minns jag med ett leende och det var starten för våra familjers umgänge och många, långa och goda middagar.

Förväntningarna inför weekenden i Berlin är höga. Tänk om det dessutom är lite härligt vårväder! Googlar man på Berlin så inser man snabbt att det finns ohyggligt mycket att göra och se. Det svåra är nog att begränsa sig… vi har tre dagar att förvalta. Det blir till att packa ner joggingskorna.

Shopping på Hackscher Markt låter lockande. Några goda middagar på någon av Berlins oändligt många bra restauranger. Öl, vin och eller bubbel J på en uteservering eller bar och som krona på verket lite kultur och historia. Historiska händelser som redan framför datorn får det att vända sig i magen och klumpen i halsen växer. Intalar mig att den känslan är nyttig att känna då och då…

Det är nästan samma känsla jag först kände när jag fick veta att jag skulle gästblogga. Nu är det gjort och det är väl först när vi tar oss utanför våra komfortzoner som vi utvecklas.

Alles Liebe

Petra Lantz

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?