Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Ett rum med lugn.

Av Mi Jönsjö, 7 mars 2015

Vår resa till Berlin startade med avgång från Kristianstad Österlen Airport klockan 8 på morgonen. Jessica, vår trevliga och glada flygvärdinna tog emot oss med ett leende när hon önskade oss välkomna ombord på Sparrow Aviation.

Under en något turbulent resa bjöds det hon på goda mackor. Vi kunde väja på ljust eller mörkt bröd.

Efter en kort mellanlandning i Kalmar på cirka 20 min så bar resan vidare till Berlin, Tegel. Hela resan tog ungefär 2 timmar.

När vi landat på flygplatsen letade vi upp turistinformationen och fick då tipset att lösa ett 72 timmars kort för 26 €, som gav oss rabatt på en mängd olika turistattraktioner och aktiviteter samt obegränsad tillgång till Berlins kommunikationer, såsom S-bahn (spårvagn), U-bahn (tunnelbana) och buss. Detta är väl investerade pengar, så köp det redan på flygplatsen när du kommer fram.

Petra hade bokat hotell till oss, Abion Spreebogen Waterside Hotel som är ett 4 stjärningt hotell vid floden Spree. Det ligger endast 5 min från närmaste S-bahn station. Eftersom hon älskar att shoppa så är hon medlem i ”AS”-anonyma shoppare ;-), läs Campadre. Jag kan skatta mig lycklig för det eftersom hon fixade ett fantastiskt hotellerbjudande, som också kan hittas på Secret Escapes. Vi betalade 1480 svenska kronor för två personer, två nätter, med frukost. Sanslöst!! Hotellet är mycket fräscht med en fin utsikt över floden. På hotellet utlovades ett High speed wifi. Vi tyckte nog båda att det där med High var det lite si och så med. Det var på toaletten det var bäst teckning… Vi konstaterade snabbt att hotellet måste vara byggt av män!

Efter att vi installerat oss på hotellet begav vi oss mot Kurfürstendamm, en av Berlins många shoppinggator. Bland det första vi fick syn på när vi kom av S-bahn var Kaiser-Wilhelm-Gedächtnis-Kirche, på Breitscheidplatz. Kyrkan är en bevarad ruin. Den förstördes i en bombräd under andra världskriget. Runt om den förstörda kyrkan har det byggts upp nya byggnader med ett utmärkande utseende. De kallas bland annat för ” Lippenstifft und Puderdose”. Kyrkan har blivit utnämnd till världens åttonde unikaste kyrka. Känslan som infann sig när vi gick in i kyrkan var mäktig och ett lugn sänkte sig snabbt över oss. En otroligt vacker kyrka! Väl värt ett besök.

kyrka ruin

kyrkany

Vi avslutade sedan dagen med lite shopping. Det blev ett långt besök på Douglas, Tysklands kosmetik- och parfymkedja, med alla märken som går att uppbringa.

På Ka De We (Sveriges NK+) skulle vi ta en något att dricka på deras kända mat- och delikatessplan, men det slutade med en flaska av Ka De We:s egen Prosecco och sushi därtill. Det var med trötta ben vi återvände till hotellet.

KaDeWe

 

Petra på KaDeWe

 

Nu har vi intagit en god frukost och är redo för nya upptåg, med solglasögon på.

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?