Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Typiskt Tomelilla?

Av Anne-Line Scheele, 8 mars 2015

Utsikten från bilfönstret varierar, arbetar man i en jordbrukskommun så gör man.

Pussy wagon

 Almanackan är fulltecknad inför dagens företagsbesök, vårt första stopp är hos Design 5mm, nyinflyttade sedan 7-8 månader i Hedeberga. ’Varför valde ni Tomelilla’, undrar vi? ’-Efter nästan ett decennium med stadsliv i Ystad blev längtan till jorden för stor’, säger Gunilla Vardam. De sökte runt på Österlen och hittade till slut sitt drömhus i Hedeberga, med utsikt över böljande ängar och natur. Här fortsätter de sin konstnärliga utveckling. Anders med impressionistiska tavlor, Gunilla arbetar vidare med ljuddämpning i olika textila material för både offentlig och privat miljö. Första stora ordern för ett tiotal år sedan gick till Nordiska Muséet i Köpenhamn. Med god kvalitet och genomtänkt design hänger den där fortfarande, som en bästa referens för Design 5mm och paret Vardam. Andra uppdragsgivare är Ystad kommun. Här hänger textila mobiler som dämpande inspirerande design i skolor, men också ljuddämpning i matsalar. Med kommunen har de utvecklat funktionella bänkar som färgklickar i staden.

_MG_6894

 Just den här typen av nischad innovativ företagsamhet skulle jag vilja säga är typiskt för Tomelilla. Möjligheten att bo på landet i vackra omgivningar, kanske driva ett eget lantbruk. Men ändå ha tentaklerna ut i världen och leva ett modernt liv.

 Förra året blev vi Skånes Tillväxtkommun. Det var just bredden och den jämna tillväxten generellt i vårt småskaliga företagande som gav oss utmärkelsen. Skall vi lyckas även i år??

 

Intresserad av världens roligaste uppdrag?

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?