Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

1 kr kostar de att Spela Jukebox på Café Smulan i Brösarp!

Av Ann-Sofie Adermark, 10 mars 2015

Vad får man för 1 kr i dagens läge??

Cafe Smulan i Brösarp är väl värt ett besök. Jag tar mig en sväng med bilen emellanåt o passar på att njuta av väder vind, sol och fina kvällar när de passar helt enkelt. Att köra inom Brösarp och stanna till på cafe Smulan är praktiskt bra, snabbt o lätt. De har en god soppa på lunchen, goda kakor till kaffet och trevlig personal. Parkering finns precis utanför och det går fort att stanna till en stund. Inga omvägar! Var ligger detta då? Jo, i Brösarp, ca 25 min från vår flygplats, söderut!

10927844_10152985978473159_3573458040708639700_o När man sitter där kan man passa på att lyssna till musik som när man var liten. Hur många har provat en Jukebox idag? Jukeboxen ägs av en snäll person i byn, han tycker att de e bättre att vi som gäster får spela på den så den används än att han själv har den där hemma! Pengarna som kommer in går åt till reparationer och underhåll av den. Som barn gick vi till Solgården i Maglehem och spelade men de var väldigt längesen.

Det kostar bara 1 kr per låt, vi brukar lägga i en krona, välja en bokstav och en siffra utan att läsa först. Spännande! Ibland får man höra en helt ny låt för en o ibland är de en riktig gammal goding som spelas. Det uppskattas av både barn och vuxna, gammal som ung! När vi sitter där o lyssnar kommer de in ett gäng yngre killar, de har musiken som intresse, jag antar att de spelar i ett band, går musiklinje eller liknande, de slår sig ner, fikar och diskuterar musik och kanske skriver på någon låt. En liten flicka har spelat upp hela veckopengen. Hon släpper ner en krona trycker på knapparna och så spelas de, besvikelsen syns tydligt när de blir fel låt men sen kommer de en som passar som hand i handske o hela ansiktet lyser upp! På väg ut säger hon, nu blir de de andra affärerna som måste få ett besök av oss! 🙂

https://www.facebook.com/pages/Caf%C3%A9-Smulan/102103649873596?sk=timeline

Tills vi hörs igen, ha de riktigt gott i solens underbara sken

Ann-Sofie

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?