Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

En alldeles vanlig måndag men full av energi

Av Marie Martinsson, 10 mars 2015

Våren är på väg, äntligen. Känner mig alltid tacksam vid den här tiden att jag bor i Skåne och Kristianstad, går nämligen i ide över vintern och  även om våren börjar komma till övriga Sverige vet jag att vi är först här nere, och nu börjar min jakt på vårtecken,  går alltid en runda i trädgården varje morgon och spanar. Nu står krokusen i full blom och påskliljorna börjar titta upp, man blir så glad.

Älskar man naturen har Kristianstadstrakten så många möjligheter. Inom några mils avstånd har man skogen och sjöarna, långa sandstränder i Åhus, skärgården i Blekinge och det böljande landskapet på Österlen.

På Österlen finns min energipåfyllnad som jag försöker besöka så ofta det går nämligen Ystad Saltsjöbaden, utnämnt till Sveriges bästa SPA. Bara att ta sig till Ystad de 8 milen är en naturupplevelse i sig, och vi denna tid är vägarna tomma. Vägen ner mot Brösarpsbackar och Kivik är en av Sveriges vackraste och det känns som man är i Skottland.

 

9

När backarna tagit slut åker vi alltid ner mot Vitemölla och havsvägen mot Kivik. Vitemölla är en underbart sommarutflyktsmål med ett gammalt badhotell och en fantastisk strand. Här kommer en sommarbild, så otroligt fin byggnad

Vitemölla Badhotell

Obligatorisk lunch i Kivik och givetvis blir det på Buhres Fisk som ligger i hamnen. I denna butik kan jag bara gå som i en godisaffär och titta på alla delikatesser och få inspiration till matlagning.

1685532_1200_675

 

 

 

 

 

 

dsc01855_161773129

Kl 15 är det incheckning i Ystad och ett måste är ett uppgraderat rum så man får riktiga sängar och inte en 140 säng för två, känns lite trångt nuförtiden. Har inte varit här sedan de byggt om men har hört att det ska vara jättefint. De obligatoriska badrockarna på och ner på SPA:t . Bad i olika pooler, champagnebar och ett härligt avslappningsrum kan det blir bättre

 

IMG_0068

 

IMG_0072

Trerätters med vinpaket och en god natts sömn vaknar man upp till detta…man blir nästan religiös

 

IMG_0077

 

Frukost med allt man kan tänka sig, passar alltid på att äta ägg benedict, kanske inte så nyttigt men väldigt gott.

Hemfärd och det är en vanlig måndag, energin är påfylld och jobbet väntar

 

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?