Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Lord of The Dance, Schlagerhysteri och Kristianstads Kulturnatt !

Av Marco Thiele, 10 mars 2015

Våren 2012 hade jag lyckan att besöka en av mina nuvarande absoluta favoritstäder, staden som fylls av U2:s bas, katolska kyrkor och ett hav av Guinness, Dublin. Sedan tiden som valpig rockstjärna utan en vidare musikalisk talang  har jag alltid haft en förälskelse i städer med puls, gamla byggnader och alkoholbaserade leenden.

Syftet med resan var att fira min ena moders 40-årsdag (ja, jag har två, #waddup?). Vi bodde på ett tjusigt hotell mitt i centrum nära till alla 1112283032 stycken olika irländska pubar med massa sorters öl, riktig cider och fantastiska trubadurer. En av kvällarna var det dags att ta en tripp till en lokalt älskad resturant med uppträde av både artister och damer som dansar Riverdance. För att undgå en längre positiv recension av både maten, artisterna blandat med min otroligt fina familj och vackra före detta flickvän (Vi är vänner idag, så jag har tillstånd att skriva så), var det Riverdancen som fick ett stort fäste i hjärtat mitt. Dessa damer med full kontroll över sina ben, rörligare än gummi och innehar en taktkänsla ,som får Taylor Hawkins att tappa trumpinnarna, var otroligt massivt och ett sug att åter få uppleva denna form av dans har varit kvar sedan det året, 2012 i Dublin.

Så när min mor (hon som inte fyllde 40) bjöd med mig till taktledarens herre Michael Flatleys: Lord of The Dance blev jag väldigt exalterad att få se denna form av konstverk igen. Destination Malmö Arena, Öresundståg 10:24 och en dag av uppvärmning med galen shopping på Emporia. Föreställningen i sig lämnade ingen oberörd utav ny positiv energi, den simpla handlingen blandat med flygande ben, vacker sång och galna kyssar var galen tonårskärlek i ren extas. #Hjartakid

 

För att glida in på ett annat ämne med positiv energi och tonårskärlek, Melodifestivalens final är runt hörnet! Jag har alltid älskat Mellon och är väldigt tillfredsställd med årets upplaga. Sanna, Robin, Filippa, Magnus Carlsson och Eric Saade. För mig är det precis vad Melodifestivalen i modern tid ska innehålla. Humor, skönsång, gamla rävar och snygga pojkar i kostym. Även fast jag alla dagar i veckan hade valt Magnus Carlsson – Möt mig i Gamla stan (FÖR JAG ÄLSKAR SCHLAGER), så tippar jag en pojksnygg Eric Saade som vinnare eller en makalöst vacker tjej med dreads. Vilket som! #LivetärenSchlager och ni vet det.

 

Den 22:a Maj, vilket är Kristianstads 401:a födelsedag, är det dags för Kulturnatten. Ett underbart inslag av olika musikgenrer, streetart, kultur och diverse performance för att berika invånarna med kärlek och uteserveringar! Jag är så otroligt glad och taggad till denna kväll, Hands Up för Kristianstads nya Eventchef David R. Andersson!

Som slav inom musikbranschen med några hemligheter i behåll, kan jag garantera att ni absolut inte vill missa denna dag med solsken, rosé och galenskaper. Ta med bästa vännen, exmannen eller vem som! Öppna sedan champagnen och dansa bort skaven i själen så den hamnar på fötterna, för NAUSE kommer avsluta Kulturnatten på stora torg med elektronisk dansmusik i världsklass! Och om ni trots förmodan inte gillar denna form av musik eller är trötta på glädje, så kan ni komma för att kanske få en glimt av mig på scen! låter bra? SES DÄR!  

 

Tack för mig,

 

Marco Thiele

Drama Management & Recordings.

 

(Mor & Son. små fötter, små skor)

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?