Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Från Åhus till Simrishamn – En fågel hade såklart tagit fågelvägen…men jag njuter!

Av Helena Holck-Clausen, 14 mars 2015

Jag älskar att spela hög musik när jag kör bil och sjunga med allt vad jag orkar. Med musik och framförallt texter identifierar jag mina tankar och känslor. Jag kallar mig själv sångfågel men sjunger hellre än bra. Därför är bilen ett utmärkt ställe eftersom ingen annan kan höra mig.IMG_20150310_172042

Under många år har jag bott och arbetat på samma ort. Det är bekvämt, enkelt och billigt att ha nära mellan hemmet och jobbet! Åhus är en fantastisk ort att bo och jobba på men i höstas förändrades mitt liv då jag startade ett gym i Simrishamn.

Kör du hela den vägen? Är det inte jobbigt? Hur långt är det? Hur lång tid tar det? Hur ofta är du där? Personer runtomkring mig tror att jag börjat jobba i världens ände.

20150309_083047

Att åka vägen mellan Åhus och Simrishamn är som att meditera. Vyerna är fantastiska, bilderna av landskapet som svischar förbi är aldrig sig likt från en dag till en annan. Musiken och låtarna jag väljer kommer ofta tillbaka och för varje gång sjunger jag allt bättre och högre.

20150121_123256

”Hvis nu en dag, du stikker af. Du vil se mer af verden hele verden hvis den dag det bliver imorgen og du tar det sidste skridt, så tag mig med…”                  ”Den anden side” Rasmus Seebach

Nu skrattar säkert några av er och tänker, se hela världen. Hon åker 5-6 mil hemifrån till en annan liten ort och säger att hon ser mer av världen. Men så är det faktiskt, det är härligt att lära känna en ny plats oavsett var den ligger. Simrishamn är en nyvunnen vän till mig. Jag håller på att lära känna min nya vän. Precis som så ofta visar en nyvunnen vän sina goda sidor först och vår ”smekmånad” håller i sig. Med andra ord så är jag fortfarande förälskad i Simrishamn och längtar efter att lära känna denna plats ännu mer. Säkert kommer vi inte tycka lika om allt och vara oense om saker och ting men jag är övertygad om att vi kommer att bli riktigt goda vänner.

“Can you hear me callin out your name, You know that I’m fallin and I don’t know what to say. Come along baby, you better make a start. You better make it soon before you brake my heart. Oh I, I wanna be with you everwhere…”                          “Everywhere” Ida Redig

20150304_123402En sak är säker, avståndet mellan Åhus och Simrishamn är alldeles lagom långt för att det inte ska bli långtråkigt att köra. De fantastiska vyerna, sångerna i bilen, telefonsamtal som jag blir färdig att ringa och framför allt alla tankar som jag hinner tänka klart är värt vartenda meter .

20150105_081437

Jag stannar ofta vid samma plats precis innan Maglehem, en plats jag kommer ihåg att min mormor och morfar stannade på en gång med mig och min bror då vi skulle titta på ”Postgirot Open” (en cykeltävling) för säkert 35 år sedan. En fascinerande parkeringsplats där jag med mycket fantasi kan se Åhus och Simrishamn på samma gång. Jag inser att en riktig fågel såklart hade valt fågelvägen över havet men jag är glad att jag är en sångfågel som får ta landsvägen. Tänk så mycket jag hade gått miste om annars.

20150302_083000

”Jag trivs bäst i öppna landskap, där vindarna får fart. Där lärkorna slår högt i skyn, och sjunger underbart.”                  ”Öppna landskap” Ulf Lundell

Ulf Lundell som för övrigt är medlem på mitt gym i Simrishamn. Men det är en helt annan historia…..

10967905_10206721472538666_347442904_n

 Mina tips när du är ute på vägarna, njut av vyerna, spela din favoritmusik riktigt högt och kläm i ända från tårna.

”See you later alligator”        Bill Haley

//Helena

 

 

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?