Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Hinner man uppleva Berlins historia, shoppa och njuta under EN helg? – Del 4, njuta

Av Magnus Nilsson, 15 mars 2015

På fredagen bestämde jag mig för att jogga i Tiergarten under söndagförmiddagen. På lördagen ändrade jag dessa planer till att återvända till Alexanderplatz för att njuta!

del4_b

Härliga Alexanderplatz

Det blev lunch på ”Mio”, en brunchbuffé med allt från helstekt gris till glasstårta. Därefter njöt jag åter av ”Elens” vackra stämma, drack Lattar och solade. Efter någon timme blev jag rastlös och åkte till Friedrichstraße för att fördjupa mig ytterligare vid Checkpoint Charlie och Topographie des Terrors. Vid Unter den Linden tog det stopp! Den internationella kvinnodagen såg ut att ha fått varenda Berlinbo att gå upp till kamp för feminismen. Ett demonstrationståg som får första maj i Göteborg att kännas som en kö till korvkiosken fyllde hela Unter den Linden, från Universitetet till Brandenbuger Tor. Det var bara att ta sig tillbaka till Alexanderplatz. Väl där blev det kaffe och en enorm glassdessert! Jag skrev ner del 3 i min bloggserie från Berlin under tiden som solen gick ner. Därefter var det så dags att lämna Berlin för denna gång.

del4_a

Internationella kvinnodagen engagerar

Det var en fantastisk helg! Berlin skulle så klart behöva upplevas i veckor för att få tid att utforska all historia. Att man hinner allt på en helg är förstås inte riktigt sant, det går att fördjupa sig i evighet kring stadens och landets historia. Däremot hinner man med att besöka de mest omtalade platserna och få en övergripande bild av de stora händelserna. Samarbetet mellan Sparrow Aviation och KID plockar dessutom bort stressen över att behöva sålla bland sevärdheterna. Möjligheten att flyga KID – TLX gör det lika enkelt att ta sig till Berlin som till Köpenhamn!

Shoppingen är inga problem, Berlin har mängder av möjligheter att transportera sig mellan stadsdelarna och det finns såväl köpcentra som mysiga butiksstråk på många platser.

Sist men inte minst, hinner man njuta? Oooh ja! Njuter gör man hela tiden!

//Magnus

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?