Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt!

Av Anders Elmevik, 21 mars 2015

I mitt jobb möter jag många härligt, driftiga entreprenörer och företagare. Jag har också förmånen att sitta i styrelsen för Ung Företagsamhet (UF) Skåne. Ung Företagsamhet utbildar unga i entreprenörskap. På riktigt!

UF är ett utbildningsprogram på gymnasiet. Under ett läsår driver ungdomar ett företag, ett så kallat UF-företag från start till avveckling med stöd av lärare och rådgivare från näringslivet.

I Kristianstad har vi en lång och fin tradition av UF-företagande. Framför allt har vi ett antal lärare som brinner för entreprenörskap i skolan. Och nu har vi – igen – ett Kristianstadsföretag som sticker ut lite extra.

Passion for Plants UF från Söderportsgymnasiet kammade nyligen hem fina priser på Våga vara egen-mässan på Emporia i Malmö. Detta i konkurrens med 200 andra företag från Skåne. Julia, Maryam, Muzit och Annimek hade byggt sin monter som den krukpåse man odlar kryddorna. Det föll juryn väl i smaken och tyckte att det visade på passion och kreativitet.

passion for plants uf

Passion for Plants UF säljer en allt i ett lösning för att odla färska kryddor. Jord, frö och kruka i samma förpackning och den idén var bäst i Skåne. Företaget kommer nu att åka till SM i Ung Företagsamhet den 12 maj.

/Anders

PS. UF-företagen i Kristianstad kommer att sälja sina varor och tjänster på Galleria Boulevard den 10/4 mellan kl. 11-15. Kom dit!

Intresserad av världens roligaste uppdrag?

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?