Senaste inlägg Populäraste inlägg

Få senaste inlägg automatiskt

Gina är här!

Av Anders Elmevik, 31 mars 2015

Jag pratar ofta med företagare om vad som gör Kristianstad till en attraktiv stad att bo och verka i. De vanligaste kommentarerna är nog en bra skola, tätt följt av fungerande tågförbindelser och E22:an. Det är inte konstigt för en avgörande fråga för många företag är kompetenta medarbetare. Jag pratar ibland, säkert alldeles för sällan, med ungdomar om vad som gör Kristianstad till en attraktiv stad. Även här hörs kommentar om en bra skola och fungerande tågförbindelser (men sällan E22:an!), men förstås också bra uteställen, kaféer och affärer – och speciellt affären Gina Tricot! Gina Kristianstad ÄR en handelstad, och i veckan växte utbudet ytterligare i och med att andra etappen av Galleria Boulevald – mitt i Kristianstad öppnade. Jag fick chansen att vara med på smygpremiären dagen innan öppning, och jag fick en skön ”wow-känsla” när jag kryssade mellan alla nya butiker. Framför allt var Gina där! Gina Tricot, butiken som så många har längtat efter. Butiken som ska locka många till Kristianstad, istället för att åka till Malmö, Helsingborg eller Växjö. Det är förstås inte en butik som gör staden attraktiv, men jag tror faktiskt att just Gina bidrar lite extra mycket till att locka folk till Kristianstad. Jag tycker att vi nu har en galleria att vara stolta över. Entrén är stor och fin, men baksidan är faktiskt lika viktig! Bron över till Östermalm och Kulturkvareret är ett stråk som binder ihop staden på ett bra sätt. Om vi fortsätter att binda samman staden på det sättet, så finns det goda förutsättningar för Kristianstad att växa och utvecklas ytterligare. Det är många faktorer som bidrar till en attraktiv stad. Att Gina nu är här bidrar definitivt.

Intresserad av världens roligaste uppdrag?

Få senaste inlägg automatiskt

Vad vill du läsa om?